protovoulia

05/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποστήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα

Την εμφάνισή του έκανε και το «Πορτοκάλι Τσίπρας», μια συμβολική πρωτοβουλία των στελεχών της λίστας «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Σικελία, που αντικαθιστά, σύμφωνα με τον Άντζελο Σαρατσίνι, τις κονκάρδες της προεκλογικής καμπάνιας του ιταλικού συνδυασμού.
      Pin It

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί η Πρωτοβουλία Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής, με αφορμή και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:30 στο θέατρο Ακροπόλ, με ομιλητή τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τον λόγο θα λάβουν επίσης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης και ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι υπογραφές προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, των επιστημών και της πολιτικής, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Τσίπρα.

«Ποιός από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φέρχοστατ, Σκα Κέλλερ και τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας και να εμπνεύσει για μια διαφορετική Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ρητορικά ο Χριστόφορος Κάσδαγλης, που παρουσίασε την Πρωτοβουλία Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής. Ο δημοσιογράφος επισήμανε δε ότι ο Γιούνκερ, εκ μέρους του Λαικού Κόμματος και ο Μάρτιν Σουλτς από τους Σοσιαλδημοκράτες ήρθαν στην Ελλάδα μόνο για να χτυπήσουν φιλικά την πλάτη των κυβερνώντων και να υποστηρίξουν την τρόικα. «Δεν χρειαζόμαστε φιλέλληνες ή φιλανθρώπους» συνέχισε ο Χρ. Κάσδαγλης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για την Ευρώπη, αυτός του νέου New Deal, που προσωποποιείται στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Παπασίμος από την Κίνηση «Πράττω» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως την πιο ισχυρή προσωπικότητα Έλληνα πολιτικού μεταπολεμικά, τονίζοντας ότι απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη των προοδευτικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και ένα ευρωπαικό μέτωπο των δυνάμεων που αντιτίθενται στην γερμανοποίηση της Ευρώπης. Ο Ανδρέας Νεφελούδης από την «Αριστερή Προοπτική» δήλωσε ότι όσοι προέρχονται από την Ανανεωτική Αριστερά νιώθουν προδομένοι από την Ευρώπη σήμερα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού δεν είναι δυνατόν να στηρίζουν μνημονιακές πολιτικές. Η Αιμιλία Σταθούλια από την κοινωνική Συμφωνία σημείωσε ότι αυτές οι ευρωεκλογές συνιστούν μια ιστορική ευκαιρία για να επιστρέψει η Ευρώπη στις αρχές της πραγματικής ισότητας, της αλληλεγγύης και της ενότητας των κρατών μελών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει στην επιτροπή πρωτοβουλίας συμμετέχει και η «Κοινωνία Πρώτα» του Οδ. Βουδούρη.

 

Εν τω μεταξύ την εμφάνισή του (σ.σ. μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους) έκανε και το «Πορτοκάλι Τσίπρας», μια συμβολική πρωτοβουλία των στελεχών της λίστας «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στη Σικελία, που αντικαθιστά, σύμφωνα με τον Άντζελο Σαρατσίνι, τις κονκάρδες της προεκλογικής καμπάνιας του ιταλικού συνδυασμού.

 

Ακολουθεί το πλήρες επεξηγηματικό κείμενο, προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα:

portokalitsipras

«Tο πορτοκάλι «Τσίπρας» καλλιεργείται με αγάπη από τα χέρια χιλιάδων αγροτών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα ποτίζεται και μεγαλώνει από τον ήλιο του νότου. Μεγαλώνει λίγα μέτρα από το σπίτι σας. Κι αυτό είναι καλό, πολύ καλό. Ωστόσο, αν δεν το κόψετε κινδυνεύει να μείνει πάνω στα δέντρα και να σαπίσει.

Αυτό είναι το  πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε.

Ποιος; Εκείνοι που έχουν κυβερνήσει την Ευρώπη μέχρι σήμερα… μέσω οδηγιών που ενθαρρύνουν τις πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες εμπορεύονται τα τρόφιμα σε πολύ χαμηλό κόστος. Είναι αυτοί που αποφασίζουν τι πρέπει να τρώτε και σε τι τιμή, ότι αντί για ένα ελληνικό πορτοκάλι πρέπει  να αγοράσεις ένα άλλο, που έρχεται από πολύ μακριά.

Θα ήθελαν να σου κλέψουν το πιο σημαντικό δικαίωμα: το δικαίωμα να επιλέγεις το φαγητό που θα φας… Θα ηθελαν να είναι σε θέση να ελέγχουν και  τις τιμές και την ποιότητα: δηλαδή τη… διατροφικοκυριαρχία. Η Αλλη Ευρώπη, με τον  Τσίπρα, θέλει αυτό το δικαίωμα να σου επιστραφεί, για να μπορείς  να συνεχίσεις να τρως το πορτοκάλι που κρατάς στο χέρι σου, το πορτοκάλι «Τσίπρας». Ενα πορτοκάλι που μεγάλωσε  λίγα μέτρα απ’ το σπίτι σου».

 

Νίκος Σβέρκος

 

Σχετικό Θέμα: O πρωθυπουργός «κρύβεται γιατί φοβάται»

efsyn.gr

Scroll to top