05/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στην κινδυνολογία ποντάρει ο Βενιζέλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου έθεσε τον εκλογικό πήχη για την Ελιά στο 10%.
      Pin It

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου έθεσε τον εκλογικό πήχη για την Ελιά στο 10%

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει και το ψηφοδέλτιο της Ελιάς να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταφεύγει στην κινδυνολογία, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκινήσει το συρρικνωμένο εκλογικό ακροατήριό του και να σώσει την ύστατη στιγμή ό,τι είναι δυνατόν. «Η χώρα καταστρέφεται πολιτικά, δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε στο απόλυτο αδιέξοδο και σε τεράστια διλήμματα», υποστήριξε με ισοπεδωτική διάθεση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κληθείς να σχολιάσει τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

 

Την ίδια ώρα, προχωρώντας σε μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, που δεν αποκλείεται να του γυρίσει μπούμερανγκ στο εσωκομματικό πεδίο την επαύριο της αναμέτρησης της 25 Μαΐου, έθεσε χθες -για πρώτη φορά- τον εκλογικό πήχη για την Ελιά στο 10%, εκτιμώντας ότι αν το σχήμα λάβει ένα μικρότερο ποσοστό θα δημιουργηθεί κλίμα αμφισβήτησης για την κυβέρνηση και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας.

 

Εξειδικεύοντας το διακύβευμα της διατήρησης της κυβερνητικής σταθερότητας, που έχει αναγάγει σε μείζονα προτεραιότητα των ευρωεκλογών και προκειμένου αυτό να μη διασαλευτεί, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε χθες ότι το εγχείρημα της Ελιάς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 10%, διαφορετικά «υπάρχει πρόβλημα» (Mega). Ταυτόσημη γραμμή και εν μέρει πιο προωθημένα εξέφρασε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές «λαϊκή εντολή» για την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

 

Ο κ. Βενιζέλος διαχώρισε ωστόσο την επίμαχη αναφορά του από τις όποιες εξελίξεις στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας με νόημα ότι «το εσωκομματικό είναι παντελώς αδιάφορο».

 

Επιπροσθέτως, σε άλλη συνέντευξή του το Σάββατο στα «Νέα» είχε στείλει μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τους στίχους του Τίτου Πατρίκιου, «όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μια γεροντική σοφία», ενώ αναφερόμενος στο 2007 και την αποτυχημένη τότε απόπειρα να αναλάβει το τιμόνι του Κινήματος απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου, εκτίμησε ότι αν είχε εκλεγεί εκείνος «ενδεχομένως να ήταν άλλη η ιστορία της χώρας».

 

Scroll to top