05/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ο Σαμαράς δεν τολμά να μιλήσει με τον λαό»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοζάνη.
      Pin It

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοζάνη

 

ΑΠΕ-ΜΠΕΠροσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά, που «δεν τολμά να μιλήσει με τον λαό, ούτε καν με τους πολιτικούς του αντιπάλους», επιτέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας χτες στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. «Ο κ. Σαμαράς πού είναι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας ότι ο πρωθυπουργός «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου, αυτές που γράφουν και τα δελτία των 8», γιατί «φοβάται, δεν έχει επιχειρήματα, γιατί τρέμει να βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια». Διαβεβαίωσε μάλιστα πως «όσο πιο πολύ προσπαθεί ο κ. Σαμαράς να χτίσει το κράτος εκτάκτου ανάγκης, όσο προσπαθεί να μας κάνει Μπανανία τόσο πιο κοντά έρχεται η μέρα εκείνη που θα φύγει».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας απέκρουσε τον ισχυρισμό ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι «η παρουσία της χώρας στην ευρωζώνη, όπως θέλουν να σας τρομοκρατήσουν» και αντέτεινε ότι «διακυβεύεται η ίδια η κυριαρχία του ελληνικού κράτους, η ίδια η εθνική μας ανεξαρτησία». Κάλεσε δε τους πολίτες να μην παραξενεύονται που οι κυβερνώντες «επενδύουν στην αποχή, στα κόμματα-κλώνους του συστήματος, στον καναπέ και την αδιαφορία». Είναι ο μόνος τρόπος, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «μαζί με την τρομοκρατία, να περιορίσουν το εύρος της ήττας τους».

 

«Ας το γνωρίζει ο κάθε πολίτης που θα ψηφίσει Σαμαρά – Βενιζέλο, βγαίνοντας από το παραβάν, θα πάρει περισσότερο μνημόνιο, περισσότερα μέτρα, περισσότερο Μπαλτάκο, περισσότερο Βορίδη, περισσότερο Γεωργιάδη, περισσότερο Πλεύρη, λιγότερη δημοκρατία, λιγότερη εθνική ανεξαρτησία», υπογράμμισε.

 

Η τιμή πετρελαίου

 

«Εχουμε και τα πρόσωπα και το πρόγραμμα» συμπλήρωσε και, αναφερόμενος στο ζήτημα της ενέργειας, ξεκαθάρισε ότι «μικρή ΔΕΗ δεν θα υπάρξει, αλλά στις 25 Μαΐου θα υπάρχει μόνο μικρή Ν.Δ. και μικρό ΠΑΣΟΚ». Προανήγγειλε δε, μεταξύ άλλων, την επέκταση των υφιστάμενων κοινωνικών τιμολογίων και επιδομάτων και τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε 0,9 ευρώ ανά λίτρο.

 

«Θα τα αλλάξουμε όλα στην Ελλάδα, θα φτιάξουμε από την αρχή αυτόν τον τόπο, θα αλλάξουμε τους συσχετισμούς και στην Ευρώπη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top