05/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΝΕΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ

«Εκτός Κεντροαριστεράς το σημερινό ΠΑΣΟΚ»

      Pin It

Τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές που έχει χαράξει με το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να διατηρήσει και μετά τις ευρωεκλογές ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε χθες νέες πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, αποκλείοντας ξανά από το συγκεκριμένο προσκλητήριο τη Χαριλάου Τρικούπη λόγω της «βαθύτατα συντηρητικής» κατεύθυνσης που ακολουθεί και της μακρόχρονης «στρατηγικής συμμαχίας» με τη Ν.Δ.

 

Ο κ. Κουβέλης, ο οποίος εντείνει την προεκλογική του δραστηριότητα με περιοδείες σε όλη τη χώρα, επαναλαμβάνει την πρόβλεψη για πρόωρες εκλογές εντός του 2014, ενώ κλείνει κάθε πιθανότητα επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στο παρόν κυβερνητικό σχήμα, χωρίς να προηγηθούν κάλπες, «είτε με Σαμαρά είτε με όποιο άλλο πρόσωπο πρωθυπουργό».

 

Εν μέσω της πρόσφατης διαμάχης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην Αγίου Κωνσταντίνου σπεύδουν να υπενθυμίσουν την ταύτιση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. και την από κοινού υλοποίηση αντικοινωνικών πολιτικών, προκειμένου να αναδείξουν τη σημασία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία μιας συμπαράταξης με «πραγματικά προοδευτικό πρόσημο», βασισμένη στις ανάγκες της κοινωνίας και με γνώμονα να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

 

«Αν η Κεντροαριστερά ενωθεί όπως περιγράφω, στη βάση ενός συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, θα αποτελεί η ίδια εναλλακτική πρόταση εξουσίας για την Ελλάδα» δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής», ξεκαθαρίζοντας λίγο αργότερα σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη ότι «στην υπόθεση αυτή δεν έχει θέση η σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ».

 

Η σχέση με Γ. Παπανδρέου

 

Πάντως ο Φώτης Κουβέλης, απαντώντας χθες σε ερώτηση για τα περιθώρια συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου και αφού πρώτα αρνήθηκε κάθε σχετικό σενάριο, άφησε αιχμές για τους διακινητές της επίμαχης φημολογίας δείχνοντας προς την πλευρά του κ. Βενιζέλου, διερωτώμενος «μήπως κάποιοι επεξεργάζονται ένα άλλοθι για να το προβάλουν σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας τους» (εφημερίδα «Το Παρόν»).

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top