05/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το δίλημμα της σταθερότητας βάζει πάλι η Ν.Δ.

Η προεκλογική καμπάνια του κόμματος εστιάζεται σε απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
      Pin It

Η προεκλογική καμπάνια του κόμματος εστιάζεται σε απογοητευμένους και αναποφάσιστους ψηφοφόρους

 

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

 

Στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυβερνητικού σχήματος και στους αναποφάσιστους, που επιμένουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να μην αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, εστιάζεται η προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. Οσο μικρή είναι σε διάρκεια άλλο τόσο μεγάλη θα είναι σε ένταση. Το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση συνοψίζεται στη σταθερότητα και την αστάθεια – οικονομική, κοινωνική και πολιτική.

 

Το δίλημμα αυτό θα προβάλλει συνεχώς τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, τόσο στις κεντρικές παρεμβάσεις που έχει προγραμματίσει όσο και στις κινήσεις στήριξης των υποψηφίων της Ν.Δ. στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες. Το περασμένο τριήμερο η Ν.Δ. διοργάνωσε τον πρώτο κύκλο των περιφερειακών της εκδηλώσεων, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού κρίνεται χαμηλή και το βάρος πέφτει τώρα στα στελέχη πρώτης γραμμής και κυρίως στον ίδιο τον κ. Σαμαρά. Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι εστιασμένη η θετική καμπάνια για τις εκλογές, ενώ η αρνητική εστιάζεται στις απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα μεγάλα πολιτικά θέματα και όχι μόνο για την οικονομία.

 

Στο άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται της πολιτικής του. «Τώρα η Ελλάδα θρυμμάτισε τις αλυσίδες της. Οι Ελληνες έσπασαν το κέλυφος. Η νέα Ελλάδα γεννιέται», τονίζει στην κατακλείδα, ενώ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει, αναφέροντας ότι «μόνη τους επιδίωξη πλέον είναι ο διχασμός του λαού και η αστάθεια της χώρας. Σε όλα τα άλλα έπεσαν έξω». Ο κ. Σαμαράς δεν αναφέρεται μόνο στην οικονομία, αλλά βάζει όλα τα θέματα που έχει κατά καιρούς ανοίξει η κυβέρνηση απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση: Μεταναστευτικό, τρομοκρατία, μεταρρυθμίσεις. Αναφέρεται και στις επικρίσεις που δέχθηκε ότι υιοθέτησε θέσεις της Ακροδεξιάς, αντιτείνοντας ότι «επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης οι νεοναζί βρέθηκαν στη φυλακή».

 

Στο μνημόσυνο του εθνάρχη

 

Εκτός από τις κεντρικές παρεμβάσεις την τρέχουσα εβδομάδα (για την οικονομία με αφορμή την απόφαση του Eurogroup σήμερα και το πολιτικό σύστημα την Τετάρτη), ο κ. Σαμαράς θα παραστεί την Παρασκευή στο μνημόσυνο του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στη συνέχεια θα κάνει επισκέψεις στην περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος. Η μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, μπορεί να κρίνει και την έκβαση των ευρωεκλογών.

 

Από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και τις μετρήσεις που διενεργεί το μέγαρο Μαξίμου, οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι της Ν.Δ. θα είναι στον δεύτερο γύρο και η χαμηλή συσπείρωση που δείχνει τώρα το κυβερνών κόμμα θα αυξηθεί τη δεύτερη Κυριακή. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα μαζί με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα δημόσιων παρεμβάσεων για τους υπουργούς.

 

Scroll to top