Pin It

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία του Σαρωνικού συμμετείχε στην 1η κινητοποίηση απέναντι στα νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομικών για «την οριοθέτηση, τη διαχείριση και την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», οι διατάξεις των οποίων οδηγούν στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραλιών».

 

Οι δημότες Σαρωνικού προειδοποιούν ότι τα συγκεκριμένα νομοσχέδια «σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι παραλίες του δήμου έχουν περάσει στην ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε., δρομολογούν την εκποίηση όλων των παραλιών του Δήμου Σαρωνικού με κύρια αιχμή τις Αλυκές Αναβύσσου». Οι εν λόγω παραλίες αποτελούν διέξοδο για πλήθος κατοίκων της Αττικής. Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία τάχθηκαν υπέρ των ελεύθερων παραλιών και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των πολλών. Στη συγκέντρωση μίλησαν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης για την εκποίηση των ακτών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας. Ο δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, τόνισε στην ομιλία του ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής αυτής.

 

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αντώνης Γάκης (ΑΝΑΣΑ) και Δέσποινα Κουτσούμπα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή), η οποία σημειώνει πως αποτέλεσμα της εφαρμογής των νομοσχεδίων «θα είναι να μην υπάρχει ούτε μια πιθαμή παραλίας στην οποία να μη χρειάζεται ο κόσμος να πληρώσει».

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top