Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Εχει την αξία της η συγγνώμη του Αλαφούζου, από τη στιγμή που, όπως είπε, «η εκτίμησή μου για το επόμενο βήμα, που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μαζί, αποδείχτηκε υπεραισιόδοξη», καθώς οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ βρήκαν ακόμη μια καλή ευκαιρία να πλακωθούν με το που κάθισαν απέναντι προχθές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

Μόνο που παραμένει μισή, όσο δεν τολμάει όχι απλά να καταδικάσει τις καφρίλες της δικής του πλευράς αλλά να πάρει και μέτρα για να μην ξαναμπούν στο γήπεδο εκείνοι που ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να πλακώσουν και να κάψουν. Αυτό είναι το δύσκολο κι όσο δεν το ξεκινάει, θα μένει όμηρος του… υπερήφανου λαού τον οποίο προσπαθούσε να… καθησυχάσει, πηγαίνοντας με στιλ στο πέταλο της 7 πριν καταλάβει ότι απλά τα παιδιά εκεί πέρα τον γράφουν κανονικά.

 

Απόλυτα λογική και η αντίδραση του Σαββίδη στο ίδιο θέμα. Αντί για μέτρα, μια ολιγόλογη ανακοίνωση όπου επισημαίνει τι… «οφείλει» να κάνει! «Να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου», με τον σύλλογο «να εκπέμπει υγεία, να βγάζει περηφάνια και να εμπνέει σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη». Κανονικό μπλα μπλα και παραμύθι δηλαδή, που μόνο χαχόλοι μπορούν να το πιστέψουν. Και φυσικά μια απλή φραστική καταδίκη για τα επεισόδια, χωρίς να αναφέρεται λέξη στην μπουνιά (π.χ.) του Ινσαουράλδε σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή -τη δεύτερη σ’ έναν μήνα.

 

Αλλος ένας πρόεδρος που προσκυνάει τους οργανωμένους του και χώνει κάτω από τα χαλί τα χάλια της ομάδας του, αντί να βάλει απέναντι όλους εκείνους που τον κάνουν ρεζίλι με κάθε αφορμή και ευκαιρία. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ζήτησε εισιτήρια και για το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο την Κυριακή!

 

Οταν καταλάβει, λοιπόν, τι σημαίνει να γίνεται κάποιος πιόνι στις ορέξεις των οργανωμένων με την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει αργότερα, ο ΠΑΟΚ «του» θα βρίσκεται πλέον αρκετά χρόνια πίσω, έχοντας ροκανίσει εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ώς τώρα έχουν πάει σε βαρέλι δίχως πάτο.

 

Η αφαίρεση βαθμών είναι το μικρότερο κακό που μπορεί να βρει την ομάδα σε σχέση με εκείνα που έρχονται, αλλά δεν τα βλέπει.

 

Scroll to top