29/04/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τίνα Καφατσάκη Υποψήφια δήμαρχος Ζωγράφου με τον συνδυασμό «Μαζί για την πόλη μας»

Εμείς ξέρουμε και μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα που οι άλλοι δημιούργησαν

Δεν υποτασσόμαστε στη μνημονιακή πραγματικότητα.
      Pin It

«Δεν υποτασσόμαστε στη μνημονιακή πραγματικότητα

 

Επιμέλεια: Ντίνα Δασκαλοπούλου

 

- Συστήστε μας τον εαυτό σας. Εκτός από υποψήφια δήμαρχος, με τι άλλο ασχολείστε;

 

Εχω σπουδάσει Οικονομικά στο ΑΠΘ με μεταπτυχιακά στην Αγγλία και στο Βέλγιο και εργάζομαι στη ΜΟΔ Α.Ε., στη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Είμαι παντρεμένη και έχω δύο γιους, φοιτητές στο ΕΜΠ. Είμαι δημοτική σύμβουλος, με αρκετά χρόνια πείρα στην Αυτοδιοίκηση».

 

- Στηρίζεστε από την Αριστερά. Τι σημαίνει ένας «κόκκινος δήμος»; Τι διαφορετικό μπορείτε να κάνετε από τους ανθυποψηφίους σας, δεδομένων των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης;

 

«Ανθρωποι προερχόμενοι από την Αριστερά στη διοίκηση του δήμου πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να σημαίνει δημοκρατική και χρηστή διοίκηση με απόλυτη διαφάνεια, κοινωνική ευαισθησία, βελτίωση των συνθηκών ζωής με όσα μέσα διαθέτουμε ή θα αγωνιστούμε να εξασφαλίσουμε. Το διαφορετικό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να λύνουμε προβλήματα κι όχι να δημιουργούμε, όπως μέχρι τώρα γινόταν. Προτεραιότητά μας είναι η αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που γέννησε η κρίση ώστε να μην υπάρχει συμπολίτης μας χωρίς στέγη, τροφή, ρεύμα, υγειονομική περίθαλψη. Στην εποχή των μνημονίων δεν χωράνε φιλανθρωπίες «για τα μάτια», αδιαφανείς ΜΚΟ, απώλεια πόρων από κακοδιαχείριση και λάθος επιλογές. Το διαφορετικό με τους περισσότερους από τους άλλους υποψηφίους είναι ότι αυτοί ανήκουν ή στηρίζονται στο κυβερνητικό μπλοκ των μνημονίων, των δυνάμεων που μας έφεραν στην κρίση που ζούμε. Υποτάσσονται σ' αυτή την κατάσταση, παρατηρώντας τη, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για την ανατροπή της. Βασική “ανατρεπτική” μας πολιτική θα είναι η ανάπτυξη στον δήμο μας σύμφωνα με το πρόγραμμά μας: Ζωγράφου Πανεπιστημιούπολη, πόλη της παιδείας και του πολιτισμού».

 

- Τι θα λέγατε σ’ έναν 18άρη ψηφοφόρο που καταλογίζει στη γενιά σας την ευθύνη για το κατρακύλισμα της χώρας;

 

«Οτι δεν ευθύνεται όλη η γενιά μας, αλλά συγκεκριμένοι άνθρωποι, ενταγμένοι στις πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν. Οτι η απογοήτευση από τη μέχρι τώρα πολιτική διακυβέρνηση της χώρας δεν πρέπει να οδηγεί σε απολιτική στάση και ιδιώτευση. Την ευθύνη μας, ότι δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε, την αναλαμβάνουμε μαχόμενοι για την ανατροπή τους. Και η συμβουλή μου είναι να μπουν μπροστά και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους!»

- Υπάρχει «θηλυκή διακυβέρνηση»; Και πώς την εννοείτε;

 

«Πιστεύω ότι οι γυναίκες είμαστε και πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες της πόλης μας και πρέπει να συμμετέχουμε ισότιμα στη Διοίκηση. Πολλές μελέτες δείχνουν πως οι γυναίκες είναι πιο δημοκρατικές, διαλλακτικές και ανοιχτές στην αλλαγή. Η προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε σε πολλαπλούς ρόλους μας έχει κάνει ιδιαίτερα οργανωτικές, πρακτικές και λειτουργούμε πιο συλλογικά. Ζούμε από πιο κοντά τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας και των ανθρώπων. Επιμένουμε στα θέματα ποιότητας ζωής, στον σεβασμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, κοινωνικής πολιτικής, της υγείας και της εκπαίδευσης. Τέλος, είναι φανερό ότι τη φωνή των γυναικών μόνο γυναίκες μπορούν να τη φέρουν στα κέντρα αποφάσεων».

 

Scroll to top