07/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Δικαστική προσφυγή εναντίον της ΝΕΡΙΤ

 

Για έλλειψη αντικειμενικότητας και αδιαφάνεια καταγγέλλει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και καταφεύγει εναντίον της δικαστικά, ενώ ζητά και συνάντηση με τον νέο πολιτικό της προϊστάμενο.

 

Η ΕΕΣ αμφισβητεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή τηλεοπτικού προγράμματος με κατεπείγουσα πρόσκληση για την Α’ φάση (έως και τον Ιούνιο του 2014) και ζητά «αφ’ ενός να ανασταλεί προσωρινώς η περαιτέρω διαδικασία της ένταξης των είκοσι εκπομπών που εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ και αφ’ ετέρου να χορηγηθούν προς την ΕΕΣ αντίγραφα των εγγράφων εισηγήσεων των επιτροπών που επελήφθησαν της επιλογής».

 

Σημειώνει ακόμη ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν συνοπτικές και «δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το αν τηρήθηκαν οι αρχές της αμεροληψίας, της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας», ενώ παρακάμφθηκε ο κανονισμός προμήθειας ψηφιακού, τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος της ΝΕΡΙΤ «που είχε ψηφιστεί από το ίδιο Δ.Σ., μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα (στις 14-1-2014) και ανατράπηκαν πλήρως τα όσα όριζε η σχετική “Κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος” του Ιανουαρίου 2014…».   ΣΩ.ΜΑ

 

…………………………………………………………………………….

 

 

! Αλήθεια, πότε θα δοθούν επιτέλους αυτές οι περιβόητες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές άδειες; Δεν είναι… απίθανο ότι 25 χρόνια μετά την πρώτη λειτουργία ιδιωτικού καναλιού μέχρι και σήμερα, ακόμα και στις τροπολογίες που κατατίθενται, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρονται ως… νομίμως λειτουργούντες;   ΣΩ.ΜΑ

 

…………………………………………………………………………………

Το TV5 πάει Κάνες

 

Ο Μάιος είναι ο μήνας του Φεστιβάλ των Κανών και το TV5 έχει προγραμματίσει τη μετάδοση οκτώ παλαιότερων κινηματογραφικών ταινιών, που πήραν μέρος και είχαν βραβευτεί εκεί.

 

Από τις σημαντικότερες, ο μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης στη βραζιλιάνικη εκδοχή του «Ορφέο Νέγκρο» του Μαρσέλ Καμί που κέρδισε Χρυσό Φοίνικα το 1959 και Οσκαρ το 1960. Θα μεταδοθεί στις 18 (22.00) και στις 20 Μαΐου (18.35). Θα προβληθούν επίσης τα «Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (18/5, 00.35).

 

Την αυλαία θα ανοίξουν «Οι ασυγχώρητοι» του Αντρέ Ντεσινέ με την Κάρολ Μπουκέ (αύριο στις 22.00) και θα την κλείσουν «Οι μέρες της πολυγαμίας σου είναι μετρημένες» της Κάτιας Λέφκοβιτς στις 29/5 (22.00), με θέμα τις κρίσιμες αποφάσεις ενός άνδρα λίγες μέρες πριν από τον γάμο του. Το κανάλι κάθε βράδυ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της NOVA μεταδίδει (00.45) ειδική εκπομπή με τίτλο «L’ invite in Cannes» με συνεντεύξεις και «ματιές» στα παρασκήνια του φετινού Φεστιβάλ των Κανών.

 

Scroll to top