ANASTASIADHS

11/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι σε νέες φορολογίες και περικοπές» καθησυχάζει ο Ν.Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κύπρου παραδέχθηκε ότι λήφθηκαν σκληρά μέτρα αλλά αν δεν λαμβάνονταν τολμηρές αποφάσεις, η πορεία των πραγμάτων θα ήταν πολύ χειρότερη, υποστήριξε μιλώντας στην παρουσίαση των ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ. Τόνισε ότι η αποχή από τις κάλπες δεν είναι τρόπος έκφρασης .
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

Δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλες φορολογίες ή να γίνουν άλλες αποκοπές διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Θα δοθούν κίνητρα, είπε, που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Μιλώντας στην Πάφο, όπου έγινε παρουσίαση των ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι λήφθηκαν σκληρά μέτρα.

Η πορεία των πραγμάτων, υποστήριξε, θα ήταν πολύ χειρότερη, αν δεν λαμβάνονταν τολμηρές αποφάσεις τη δεδομένη στιγμή, που η Κύπρος βρισκόταν μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και της ελεγχόμενης οικονομικής πορείας. Δεκαπέντε μήνες μετά, ανέφερε, προκαλούν ανακούφιση η αξιολόγηση από τους διεθνείς οίκους των ορθών πολιτικών επιλογών και των ορθών οικονομικών πρακτικών και οι θετικές κρίσεις τη τρόικας.

Για το Κυπριακό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται με πείσμα για την επανένωση της πατρίδας. Δεν θα ανεχθώ, είπε, να χαθεί ο κυπριακός ελληνισμός, χάρη της όποιας δειλίας ή ατολμίας.

Ενόψει των ευρωεκλογών ο πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε πολιτικές, που οδηγούν τη χώρα σε έξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία την οδήγησαν κάποιοι άλλοι. Η αποχή, τόνισε, δεν είναι τρόπος έκφρασης και όλοι, όπου κι αν ανήκουν, πρέπει, υπέδειξε, να είναι παρόντες στις κάλπες για να σταλεί το μήνυμα ότι η Κύπρος είναι παρούσα στην ενωμένη Ευρώπη.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top