12/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Πέφτουν τα ποσοστά, ανεβαίνουν οι τόνοι

Ανοιγμα του Φ. Κουβέλη στους «πράσινους» ψηφοφόρους και οργισμένη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη.
      Pin It

Ανοιγμα του Φ. Κουβέλη στους «πράσινους» ψηφοφόρους και οργισμένη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, την οποία από κοινού καταγγέλλουν ως τεχνητή και διχαστική σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούνται οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Οι επίμονα χαμηλές δημοσκοπικές επιδόσεις, προπομπός αρνητικών αποτελεσμάτων και για τους δύο σχηματισμούς, ωθεί τις ηγεσίες τους σε διαρκή πόλεμο αντεγκλήσεων, άλλοτε σε θέση επίθεσης και άλλοτε σε θέση άμυνας, με δηλητηριώδη σχόλια και βαρύτατες εκφράσεις, που βαθαίνουν ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους.

 

Μετά την απαξιωτική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ και τη σκληρή απάντηση της Αγίου Κωνσταντίνου που αναζωπύρωσε τη φωτιά με τη Χαριλάου Τρικούπη, ένα άνοιγμα του Φώτη Κουβέλη, χθες, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς καλούσε να στηρίξουν το κόμμα του, προκάλεσε την έκρηξη στο επιτελείο Βενιζέλου που έκανε λόγο για κίνηση κάτω από τη ζώνη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

 

«Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένας κόσμος ο οποίος έχει δώσει μάχες για αλλαγές», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης (Mega), ενώ ακριβώς το ίδιο περιεχόμενο είχε η συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», στην οποία διευκρίνισε ότι οι διαχωριστικές γραμμές που βάζει δεν αφορούν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αλλά «πολιτικές με συντηρητικό περιεχόμενο, που καθιστούν το ΠΑΣΟΚ, με την σημερινή πολιτική του έκφραση, δορυφόρο της Ν.Δ.».

 

Οργισμένα σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της κεντροαριστερής σύγκρουσης στα ύψη. «Οταν κάποιος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πανικό, τότε φτάνει στο ανώτατο στάδιο πολιτικής απελπισίας και απρέπειας: καλεί τον κόσμο, τα μέλη και τα στελέχη ενός άλλου κόμματος σε αποστασία. Κρίμα, κ. Κουβέλη, για την ιστορία και τη διαδρομή σας. Η ενωμένη Κεντροαριστερά της ευθύνης δεν μπορεί να προκύψει από διχαστικά κηρύγματα», έγραψε με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

 

«Οι επαγγελματίες του διχασμού, που έχουν υπογράψει προσύμφωνο παράδοσης της ψήφου των δημοκρατικών πολιτών στον Α. Σαμαρά, δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ευπρέπειας σε κανέναν. Πόσω μάλλον στον Φώτη Κουβέλη», ανταπάντησε η Αγίου Κωνσταντίνου μέσω του Χρήστου Μαχαίρα.

 

Το τεταμένο κλίμα είχε πολώσει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά, η οποία σχετικά με το δίλημμα Βενιζέλου υποστήριξε ότι «όποιος θέλει Σαμαρά θα ψηφίσει Ν.Δ. και όχι δεκανίκια». Η συγκεκριμένη δήλωση ερμηνεύτηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ως κάλεσμα της κ. Κοππά στους ψηφοφόρους της Ελιάς να ψηφίσουν Σαμαρά, ο οποίος αναρωτήθηκε αν «η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης αντιλαμβάνονται έτσι τον προοδευτικό πόλο».

 

Για το ίδιο θέμα, ο Γρηγόρης Ψαριανός κάλεσε τους πολίτες που επιθυμούν σταθερότητα να επιλέξουν ΔΗΜΑΡ, χαρακτηρίζοντας γελοίο το επιχείρημα της κ. Κοππά, ενώ παρεμβαίνοντας ο υποψήφιος με την Ελιά, Νίκος Μπίστης, απέδωσε τα λεγόμενά της στην εμπάθειά της προς τον Ευάγγ. Βενιζέλο.

 

Scroll to top