12/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εκτός τόπου και χρόνου

Την ώρα που ο Ευάγγ. Βενιζέλος μιλούσε σε περίπου 200 άτομα σε αίθουσα περιπτέρου της ΔΕΘ επιτιθέμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, διμοιρίες των ΜΑΤ απωθούσαν δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας απ’ έξω!.
      Pin It

Την ώρα που ο Ευάγγ. Βενιζέλος μιλούσε σε περίπου 200 άτομα σε αίθουσα περιπτέρου της ΔΕΘ επιτιθέμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, διμοιρίες των ΜΑΤ απωθούσαν δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας απ’ έξω!

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Αλλα έλεγε μέσα, άλλα συνέβαιναν απέξω… Την ώρα που ο αντιπρόεδρος του κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλούσε σε μια μισοάδεια αίθουσα στο περίπτερο 8 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, με ακροατήριο όχι περισσότερο των 200 ατόμων, πάνοπλες διμοιρίες των ΜΑΤ απωθούσαν δεκάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας.

 

«Ο λαός θα αποφασίσει εάν θέλει το βράδυ των εκλογών να βγουν και να λένε ότι υπάρχει κρίση σταθερότητας ή να κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα «ντου» όλοι μαζί ως έθνος και ως κοινωνία, για να απαλλαγούμε οριστικά από την κρίση και το Μνημόνιο» έλεγε μέσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας άλλο ένα δίλημμα…

 

«Αφήστε μας να περάσουμε, δεν μπορούμε να περπατήσουμε σε δημόσιο χώρο; Σύντομα αλλάζουν τα πράγματα…» φώναζαν απέξω απολυμένοι της ΕΡΤ, άνεργοι πια σχολικοί φύλακες, καθηγητές και μέλη τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζουν διλήμματα σαν αυτά που έβαζε την ίδια ο ώρα ο κ. Βενιζέλος.

 

Εκείνος μέσα είχε εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι θέλει την κρίση ως «πολιτική τροφή», γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει, αλλά τα ΜΑΤ έκαναν καλά τη δουλειά τους και οι φωνές των διαδηλωτών δεν έφταναν στ’ αυτιά του… Ούτε μέσα από την καλά φυλαγμένη αίθουσα μπορούσε να δει τα πανό των ανθρώπων της βιοπάλης που έχασαν δουλειές, σπίτια, κάποιοι έχασαν ακόμη και την υγεία τους, διότι απέναντί του έβλεπε τα ικανοποιημένα πρόσωπα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη, του αντιπρόεδρου της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα, της υποψήφιας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και ολίγων ακόμη στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

 

Για τον Μανώλη Γλέζο

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην πρόταση του Μανώλη Γλέζου για «αναγκαστικό δάνειο» από καταθέτες, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τους καταθέτες να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ούτε τη ΔΗΜΑΡ άφησε αλώβητη προσπαθώντας να αντλήσει ψήφους και από τη δική της δεξαμενή, τονίζοντας πως ακόμα και μετά την αποχώρησή της η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια εκλογική βάση του 42,5% που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

 

Εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών: «Η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είναι παντού» είπε επικαλούμενος τα υψηλά ποσοστά συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ σε μαζικούς κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά παραβλέποντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων φοιτητικών εκλογών…

 

Scroll to top