12/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φουρτούνες στο λιμάνι

      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Επτά μέρες πριν από την πρώτη Κυριακή, οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες θα φτάσουν στις κάλπες με την προεκλογική μάχη να «αγριεύει». Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος προχώρησε το Σάββατο σε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Μώραλη, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας κατήγγειλε τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο γιατί «με δαπάνες που επιβαρύνουν τον ελληνικό λαό, αποστέλλονται από το υπουργείο Παιδείας μέσω υπηρεσιών courier, προσκλήσεις για εκδηλώσεις προβολής της υποψηφιότητας του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη, τον οποίο ο κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει ανοιχτά».

 

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της Κapa Research που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» δίνει ισχυρό προβάδισμα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, συγκεντρώνοντας 32,8%, έναντι 25,9% του Γιάννη Μώραλη και 17,3% του Θοδωρή Δρίτσα.

 

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί από την αποκάλυψη ιστοσελίδας, σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Παιδείας ταχυδρομεί προσκλήσεις για εκδήλωση των Μώραλη – Μαρινάκη σε έπαυλη της Καστέλλας με θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας του Πειραιά.

 

Με αφορμή την αποκάλυψη αυτή, χθες ο Θοδωρής Δρίτσας παρενέβη καλώντας τον υπουργό Παιδείας να λογοδοτήσει, δηλώνοντας πως «είναι φανερό ότι αναβιώνει ο παλαιοκομματισμός, στην πιο κυνική του εκδοχή». Ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε πως τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά και δεν επιτρέπεται σε κανέναν εκπρόσωπο του λαού να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο.

 

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι «ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του και συνακόλουθα καμία δαπάνη σχετική δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας. Οτιδήποτε υποστηρίζει αντίθετη άποψη είναι υποβολιμαίο και συκοφαντικό».

 

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, το Σάββατο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψήφιων κοινοτικών συμβούλων της Ε′ Δημοτικής Κοινότητας, χωρίς να τους κατονομάσει, επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Μώραλη, λέγοντας: «Εκτιμώ όλους τους εφοπλιστές, όλους τους ιδιοκτήτες ελληνικών πλοίων. Εκτιμώ όμως περισσότερο εκείνους που σηκώνουν και τη γαλανόλευκη στο καράβι τους και προσλαμβάνουν και Ελληνόπαιδα».

 

Scroll to top