12/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποχώρησαν από το debate λόγω Χ.Α.

Επτά υποψήφιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συζήτηση στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» εξαιτίας της παρουσίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Εμειναν μόνο δύο «ανεξάρτητοι δεξιοί», αλλά η εκπομπή αναβλήθηκε.
      Pin It

Επτά υποψήφιοι δήμαρχοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε συζήτηση στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» εξαιτίας της παρουσίας του Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Εμειναν μόνο δύο «ανεξάρτητοι δεξιοί», αλλά η εκπομπή αναβλήθηκε

 

«Θα μας φτύνουν από τους τάφους τους οι 50.000 εξοντωμένοι Εβραίοι οι Ρομά και οι αντιστασιακοί»

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Γύρισαν την πλάτη στο debate του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» επτά υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, αρνούμενοι να συμμετάσχουν σε συζήτηση με τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής. Αλλοι δυο «δεξιοί» επέλεξαν να παραμείνουν, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες η εκπομπή ματαιώθηκε.

 

Οι επτά από τους καλεσμένους υποψηφίους δημάρχους Θεσσαλονίκης που αρνήθηκαν να παρευρεθούν λόγω της συμμετοχής του εκπροσώπου της «Ελληνικής Αυγής» (υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή) Αρτέμη Ματθαιόπουλου είναι οι Γιάννης Μπουτάρης, Σταύρος Καλαφάτης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Δελής, Γιάννης Κούτρας, Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Ελεάννα Ιωαννίδου.

 

Στο «πάνελ» παρέμειναν μόνο οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Μάκης Στεργίου και Γιάννης Κουριανίδης, διατεθειμένοι να συνομιλήσουν με τον «χρυσαυγίτη» Αρτέμη Ματθαιόπουλο, κάτι που τελικά δεν έγινε…

 

Τι λένε οι υποψήφιοι που αποχώρησαν

 

«Ως παράταξη, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε πάρει απόφαση να μη συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε κοινή συνάντηση υποψηφίων στην οποία μετέχει και η Χρυσή Αυγή. Αλλωστε, προσωπικά έχω μηνυθεί από τη Χρυσή Αυγή γιατί τους χαρακτήρισα εγκληματική οργάνωση. Δεν μπορώ να συμμετέχω οπουδήποτε υπάρχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία», Γιάννης Μπουτάρης.

 

«Δώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας για να υπάρχει σε αυτό τον τόπο δημοκρατία. Με νεοναζί, με τους γόνους των ταγματασφαλιτών στην πόλη του Ολοκαυτώματος, δεν κάθομαι», τόνισε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. «Ο ναζισμός δεν είναι άποψη. Είναι απαράγραπτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», ξεκαθάρισε. «Θα μας φτύνουν από τους τάφους τους οι 50.000 εξοντωμένοι Εβραίοι συμπολίτες μας, οι Ρομά και οι αντιστασιακοί. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη αντιστασιακή πόλη στην Ευρώπη. Εγώ, τιμώντας την ιστορία αυτής της πόλης, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προσφέρω σε αυτούς πρόσωπο».

 

Ανάλογη και η δήλωση του κ. Δελή. «Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους του φασισμού και του ναζισμού. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο κόμμα, είναι συμμορία με νεοναζί και μαχαιροβγάλτες. Τους αξίζει να είναι στη φυλακή», ανέφερε ο Γιάννης Κούτρας, ενώ η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή» κατήγγειλε τη διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού για την απαράδεκτη επιλογή της να καλέσει στο debate τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής.

 

Προκλητικά, όπως συνηθίζει, ο Αρτέμης Ματθαιόπολους δήλωσε πως «έγινε πράξη το προεκλογικό σύνθημα της Χρυσής Αυγής ότι θα ξεβρομίσει ο τόπος».

 

Scroll to top