12/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προκλητική επανεμφάνιση της Χ.Α. σε Νίκαια – Κορυδαλλό

Επίθεση ναζιστών στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Pasamontaña».
      Pin It

Επίθεση ναζιστών στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Pasamontaña»

 

Επίθεση στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο ««Pasamontaña»» στον Κορυδαλλό πραγματοποίησαν το Σάββατο το μεσημέρι 10 Μαΐου περίπου 50-60 μέλη της Χρυσής Αυγής, χτυπώντας τα παράθυρα του στεκιού και σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Είναι η δεύτερη φορά που οι χρυσαυγίτες επιτίθενται στον συγκεκριμένο χώρο (η πρώτη ήταν στις 18/1, μία εβδομάδα πριν από την επίθεση στο «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι) και η τρίτη που επανεμφανίζονται μαζικά στην περιοχή της Νίκαιας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχε προηγηθεί προκλητική κάθοδός τους στη γειτονιά το Σάββατο 26/4, στην οποία εκτός του ότι γέμισαν με ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα τους τοίχους, δεν δίστασαν να χτυπήσουν 66άχρονη κάτοικο που τους αντιμίλησε, υπό την κάλυψη της αστυνομίας, όπως καταγγέλλουν αντιφασίστες της περιοχής.

 

Ανενόχλητοι από την αστυνομία έδρασαν ξανά οι χρυσαυγίτες και στις 10 Μαΐου, με ορμητήριο τα γραφεία της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Νίκαιας, τα οποία κατά τα άλλα είναι κλειστά, καθώς ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης παραμένει προφυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και εμπλοκή στη δολοφονία του Φύσσα. Την επίθεση των χρυσαυγιτών αναχαίτισαν τα μόλις πέντε μέλη του στεκιού που έτυχε να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στον χώρο, αλλά και οι κάτοικοι της γειτονιάς, που τους έλουσαν μέχρι και με αβγά. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του στεκιού, οι νεοναζί αποχώρησαν έπειτα από σύγκρουση πέντε λεπτών και επέστρεψαν στα γραφεία τους.

 

Στις 14.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους του Κορυδαλλού, από 200 περίπου άτομα. Αυτή τη φορά η αστυνομία ήταν παρούσα, με δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. «Δεν θα ανεχτούμε τους μισάνθρωπους δολοφόνους να αλωνίζουν στη γειτονιά μας, να τρομοκρατούν όποιον/α δεν ταιριάζει στα σχέδιά τους και να επιτίθενται σε αγωνιζόμενους κατοίκους του Κορυδαλλού και κοινωνικά/πολιτικά εγχειρήματα», γράφει η ανακοίνωση του Pasamontaña. «Δεν πρόκειται ούτε για βεντέτα ούτε για πόλεμο συμμοριών, όπως θέλουν να παρουσιάζουν τον αντιφασιστικό αγώνα τα ΜΜΕ. Την ώρα που το πιο βαθύ σκοτάδι απλώνεται πάνω από την Ευρώπη με επίκεντρο την Ουκρανία, η Αντίσταση στο τέρας του Φασισμού είναι ευθύνη όλων μας», καταλήγουν, καλώντας τους κατοίκους του Κορυδαλλού σε επαγρύπνηση και αντίσταση.

 

Ξύλο σε χρυσαυγίτες στο Μαρούσι

 

Αδοξη έκβαση είχε η προεκλογική περιοδεία υποψηφίων της Χ.Α. στο Μαρούσι το Σάββατο το πρωί. Στη λαϊκή αγορά δέχθηκαν επίθεση από ομάδα αγνώστων, την οποία οι χρυσαυγίτες στην ιστοσελίδα τους περιγράφουν ως «ένοπλη ομάδα 50 παρακρατικών» με «σαφείς προθέσεις ανθρωποκτονίας». Οι επιτιθέμενοι με ανάρτηση στο indymedia απαντούν ότι ήταν 12 και άοπλοι και ότι στο άκουσμα αντιφασιστικών συνθημάτων το κλιμάκιο της Χ.Α. τράπηκε σε φυγή, αφήνοντας πίσω τρία άτομα, που δέχθηκαν τα χτυπήματα. Το περιστατικό διερευνάται από το Α.Τ. Αμαρουσίου, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση από τον νομικό σύμβουλο της Χ.Α.

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

Scroll to top