eforia

13/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελεγκτικό «πυροτέχνημα» από το υπ. Οικονομικών

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη διετία 2014-2015 προβλέπει 297.400 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους. Και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρεθεί η «μαρίδα» των φορολογουμένων, που θα ελεγχθεί ακόμα και για... ΚΤΕΟ. Έξι κίνδυνοι απειλούν το πρόγραμμα.
      Pin It

Εικόνα φοροελεγκτικού πυρετού και ανελέητου κυνηγητού της μεγάλης φοροδιαφυγής και του μεγάλου πλούτου επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και λίγο πριν αρχίσουν να πληρώνουν στην εφορία τους φετινούς λογαριασμούς τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι οι έλεγχοι στις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής δεν έχουν μείνει πίσω και μετά τα δημοσιεύματα για ανύπαρκτα αποτελέσματα -εισπρακτικά και μη- στο ελεγκτικό πεδίο, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε το διετές (2014-2015) επιχειρησιακό σχέδιο.

Το σχέδιο προβλέπει πάνω από 50 «δράσεις» και συνολικά 297.400 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους, προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα. Ομως και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρεθεί η «μαρίδα» των φορολογουμένων καθώς θα ελεγχθούν ακόμα και για το αν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ ή αν τα έχουν ανασφάλιστα.

 

diathesimotita

Διαθεσιμότητες, πολιτική αστάθεια, φόροι και περικοπές μισθών απειλούν να τινάξουν στον αέρα το πρόγραμμα του υπουργείου.

 

 

 


*Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Μάριου Χριστοδούλου και Κώστα Τσάβαλου, στις σελ. 52-53 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 13 Μαΐου 2014.

 

 Σχετικό θέμα: On line κατασχέσεις καταθέσεων και εισοδημάτων

efsyn.gr

Scroll to top