13/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ

Φάκελος με τρεις σφαίρες στον Αρειο Πάγο

      Pin It

Από χειρόγραφο σημείωμα, με το οποίο εκτοξεύονταν απειλές εναντίον όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, συνοδευόταν ο φάκελος με τις τρεις σφαίρες που εστάλη χθες στον Αρειο Πάγο.

 

Ο φάκελος, που περιείχε σφαίρες των 7,65 χιλιοστών -διαμέτρημα που χρησιμοποιείται σε πιστόλια και στα αυτόματα όπλα, όπως τα Καλάσνικοφ- έφτασε με την πρωινή αλληλογραφία και κρίθηκε αμέσως ύποπτος, καθώς δεν υπήρχε συγκεκριμένος παραλήπτης, παρά μόνο αποστολέας. Λίγο αργότερα, ειδικοί από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξέτασαν τον φάκελο κι αφού εξακριβώθηκε ότι δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ανοίχθηκε.

 

Μέσα βρέθηκαν τρεις σφαίρες και ένα χειρόγραφο σημείωμα το οποίο ήταν γραμμένο, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε «αρχαιοελληνική γραφή», η οποία θύμιζε τη μορφή των γραμμάτων που χρησιμοποιούνται από τη Χρυσή Αυγή, και το οποίο ανέφερε: «Αν σε 15 μέρες όποιος πήρε μέρος σε αυτή τη βρωμιά, υπουργός, δικαστικοί ή εισαγγελείς, δεν διορθώσει τις προφυλακίσεις μετατρέποντάς τις σε αποφυλακίσεις, τότε σε διάστημα 20 μηνών αυτά τα πραγματάκια (σ.σ.: οι σφαίρες) θα έρθουν από μακριά και θα κλάψουν συγγενικά πρόσωπα ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας. Το χρονικό διάστημα αυτό θα απαιτηθεί για να εντοπιστούν οι στόχοι αυτοί. Η αδικία ξεκληρίζει οικογένειες».

 

Ως αποστολέας του φακέλου φέρεται κάποιος «Αλεπουδέλης», το πραγματικό επώνυμο του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Λέσβο. Νησί από το οποίο κατάγονται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Οπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ο αποστολέας επιχειρεί να τρομοκρατήσει τις δικαστικές αρχές για το θέμα της Χρυσής Αυγής, η οποία πάντως με ανακοίνωση χαρακτηρίζει την υπόθεση «αστεία προβοκάτσια», ενώ κάνει λόγο για δημιουργία εντυπώσεων.

 

Μ. Τσαλδάρης

 

Scroll to top