14/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Με δημάρχους

 

Να ρίξει τους τόνους της σφοδρής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χθες από το Ηράκλειο ο Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν να προκαλούν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της Κεντροαριστεράς». Είχε προηγηθεί τριήμερος καβγάς με τη Χαριλάου Τρικούπη για τα μάτια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους ο κ. Κουβέλης έκανε άνοιγμα και το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου αντέδρασε με λογική ιδιοκτησιακής αντίληψης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού, την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει όπως και του υποψηφίου για τη δημαρχία Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκη, ενώ στα Χανιά συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Τ. Βάμβουκα.

 

Δ.Κ.

 

………………………………….

 

„ Αποκλεισμός

 

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στις δημοτικές εκλογές. Το Πρωτοδικείο Χαλκίδας απέκλεισε τον συνδυασμό «Ανατροπή, Νέα Αρχή», με υποψήφια δήμαρχο τη Δέσποινα Μαρίνου, εξαιτίας κάποιου τυπικού λάθους στην κατανομή των υποψηφίων. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η απόρριψη στηρίχθηκε στην υποχρέωση ελάχιστου ποσοστού γυναικών υποψηφίων. Ομως το σύνολο των γυναικών του συνδυασμού είναι μεγαλύτερο από το αναγκαίο, ενώ και η επικεφαλής είναι γυναίκα. Η Δέσποινα Μαρίνου και οι συνεργάτες της υπόσχονται να εξακολουθήσουν να δίνουν τη μάχη για να μη μετατραπεί ο τόπος τους «σε σκουπιδαριό όλης της Ελλάδας με την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ» και ότι θα παλεύουν για τη «διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων του δήμου, αντίθετοι στις ιδιωτικοπoιήσεις των δημόσιων αγαθών, ΔΕΗ, νερού, παραλιών».

 

Δ.Ψ

 

……………………………………

 

„ «Ανατροπή στη Γλυφάδα»

 

Μια πολύ αξιόλογη υποψηφιότητα από τον καλλιτεχνικό χώρο αποτελεί ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Μπίρος με την «Ανατροπή στη Γλυφάδα» του υποψήφιου δημάρχου Τάσου Ταστάνη. «Οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν μπορούμε να μην ασχολούμαστε με τα κοινά. Η Γλυφάδα είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας και πρέπει να βοηθήσουμε τους κατοίκους της να ξεπεράσουν την κρίση στηρίζοντας τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προστατεύοντας το περιβάλλον από περιπτώσεις όπως το νεκροταφείο στους πρόποδες του Υμηττού και η σχεδιαζόμενη επένδυση στο Ελληνικό και συμβάλλοντας στη δημιουργία παιδικών σταθμών και άλλων υποδομών. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στις εκλογές για να κάνουμε την ανατροπή», λέει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Μπίρος, κάτοικος Γλυφάδας από το 1981.

 

Μ.-Α.Κ.

 

……………………………………..

 

„ 20 χρόνια μετά

 

Εχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έβαλε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας. Και τώρα, το τολμά πάλι. Οταν τον ρωτάς γιατί διεκδικεί και πάλι θέση δημοτικού συμβούλου (με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καμίνη), ο Βασίλης Βασιλικός απαντά: «Η Αθήνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει παλιά και νέα δυσεπίλυτα προβλήματα. Ο κοινωνικός ιστός άλλαξε, μαζί του και η πόλη. Εχω υποχρέωση να βοηθήσω». Καλό του κουράγιο…

 

Γ.ΠΑΝ.

 

…………………………………..

 

„ «Μπλοκ άουτ»

 

Εκτός δημοτικών εκλογών οριστικά ο συνδυασμός του πρώην μπασκετμπολίστα Χάρη Παπαγεωργίου, που στηριζόταν από τους ΑΝ.ΕΛΛ., για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο απέρριψε την ένσταση που είχε υποβληθεί για τη μη ανακήρυξη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ψηλά» λόγω ελλιπούς σύνθεσης. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν το Πρωτοδικείο ακύρωσε το ψηφοδέλτιο της παράταξης, γιατί 11 από τους 52 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και δεν είχε τον απαραίτητο αριθμό μελών (48) για να συμμετάσχει στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Με μπασκετικούς όρους, «μπλοκ άουτ» για τους ΑΝ.ΕΛΛ. στη Θεσσαλονίκη.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

……………………………………

 

„ Κατασχέσεις…

 

Αυτές τις μέρες (ξανα)ζούμε -όπως το καλοκαίρι του 2012- το προπαγανδιστικό παιχνίδι της συγκυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ ότι αν δεν τους ψηφίσουμε θα… έρθουν οι αριστεροί, οι κομμουνιστές καταστροφείς της οικονομίας και της κοινωνίας και θα μας πάρουν τις καταθέσεις, τα σπίτια και… ίσως και τις γυναίκες. Χθες ωστόσο, είδαμε στα πρωτοσέλιδα δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων τα εξής καταπληκτικά, τα οποία και παραθέτουμε χωρίς σχόλια. «Τα Νέα» έγραψαν: «Η εφορία προειδοποιεί… Αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη προς το Δημόσιο» και η εφημερίδα «Δημοκρατία» επισημαίνει «Τειρεσίας και κατασχέσεις για όσους δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας»!

 

Δ.Τ.

 

…………………………………..

 

„ Νικητής

 

Η καλύτερη αξιολόγηση για τον νικητή ενός «ντιμπέιτ» γίνεται πάντα από τους ψηφοφόρους στην κάλπη. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εικόνα που μας μεταφέρθηκε μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση των διεκδικητών της δημαρχίας της Αθήνας. Ο Γιώργος Καμίνης αποχώρησε σκεπτικός χωρίς να χαιρετήσει σχεδόν κανένα, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος έφυγε «σφιγμένος», ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποχώρησε αρκετά αργότερα. Για την καθυστέρηση έφταιγαν εργαζόμενοι του Mega οι οποίοι είχαν φτιάξει «εξέδρα» στο κοντρόλ και χειροκροτούσαν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, και μετά το τέλος της εκπομπής κατέβηκαν για να τον χαιρετήσουν. Ν.ΣΒ.

 

…………………………………..

 

„ Εβραϊκό Συνέδριο

 

Την αντίθεσή τους στη δράση του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, «το οποίο στοχεύει στη διάδοση των ακραίων απόψεών του με την εκλογή υποψηφίων του στις επικείμενες ευρωεκλογές», εκφράζουν γνωστοί εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC). Μεταξύ τους υπάρχουν τα ονόματα των Γκας Μπιλιράκης, Τζον Σαρμπάνης, Ντάινα Τάιτους, Μάικλ Γιάνναρης και Ανγκελο Τσακόπουλος. Ολοι τονίζουν ότι νεοναζιστικά κόμματα μίσους όπως η Χ.Α. δεν έχουν θέση σε κανένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα και υπογραμμίζουν ότι η εμφάνισή τους, προκαλεί εύλογη ανησυχία στις κυβερνήσεις και τους πολιτειακούς θεσμούς.

 

Κ.Μ.

 

……………………………………..

 

„ Ελεος!

 

Μια ανάπηρη νεωκόρο 47 ετών, με δεκατρία χρόνια εργασίας στην εκκλησία, απέλυσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Μηνά Ηρακλείου. Εργαζόταν στον Ναό της Αγίας Παρασκευής. Αναζητείται έλεος, έλεος, έλεος.

 

Παν.Γεωργ.

 

……………………………………..

 

„ Τα φυλλάδια

 

Δείγμα γραφής από τον υποψήφιο υπερδήμαρχο Πειραιά. Περπατώντας σε γειτονιές του Πειραιά διαπιστώσαμε ότι σε ορισμένα σημεία είχαν μοιραστεί από διαφημιστική εταιρεία δύο φυλλάδια μαζί. Το ένα ήταν το προσωπικό του κ. Μαρινάκη, ο οποίος βέβαια δεν αρκείται στην υποστήριξη του κ. Μώραλη, αλλά διεκδικεί και να γίνει «πρωταθλητής» στη σταυροδότηση, ενώ το δεύτερο ήταν του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά», ο οποίος επισήμως δεν έχει καμιά σχέση με τον εφοπλιστή της Λιβερίας. Οικονομία κλίμακας ή αδιαφορία ακόμα και για τα προσχήματα;

 

Δ.Ψ.

 

……………………………………

 

„ Κοινωνικό πρόσημο

 

Εμπειρος στα αυτοδιοικητικά, με θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μελισσίων, ο Φώτης Χρυσικός βάζει αυτή τη φορά υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, με τον συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου. Ως κοινωνικός λειτουργός, με ειδίκευση στα ζητήματα ψυχικής υγείας, δεσμεύεται να αγωνιστεί για την επιβίωση των νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας, που διαλύονται και συρρικνώνονται στερώντας από τους πολίτες πολύτιμες δημόσιες νοσηλευτικές κλίνες.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………

 

„ Μεσιτικό γραφείο

 

Συνεχώς προσελκύει επενδυτές για να χτίσουν τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη. Τελευταία έκκληση στην Αυστραλία, την οποία επισκέπτεται. Τα νέα όμως για την προσωρινή απόσυρση του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς δεν έφτασαν ακόμα εκεί, κι έτσι η υπουργός διαφήμισε τη θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, την τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας, (όλα) με στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Και μόνο οι εξαγγελίες προκαλούν δέος και φρίκη στον Ελληνα πολίτη, που βλέπει γύρω του ακόμα και στα πιο όμορφα μέρη την αυθαιρεσία, την υπερδόμηση, την καταστροφή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, το οποίο ίσως είναι και το μοναδικό στοιχείο πλούτου που έχει απομείνει. «Ολα για την κονόμα» που λένε οι απλοί άνθρωποι που δεν διαθέτουν το «ιλουστρασιόν» περιτύλιγμα των δηλώσεων της υπουργού.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………….

 

„ Να απελευθερωθεί ο Σαϊμπάμπα

 

Ενώ το ινδικό κράτος κομπάζει για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που γίνονται «στη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου», στις 9 Μαΐου οι δυνάμεις ασφαλείας απήγαγαν τον Σαϊμπάμπα, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Δελχί, και με κουκούλα τον μετέφεραν στο ομοσπονδιακό κρατίδιο Μαχαράστρα, όπου προφυλακίστηκε. Ο δρ Σαϊμπάμπα, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, είναι γνωστός αγωνιστής των δημοκρατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στην Ινδία, γνώριμος και στην Ελλάδα από τις ομιλίες του για τον πόλεμο που έχει κηρύξει το ινδικό κράτος κατά των ιθαγενών πληθυσμών. Οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σήμερα στις 7 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ινδική πρεσβεία (πίσω από το άγαλμα Τρούμαν, Βασ. Κωνσταντίνου), μέρα συντονισμένης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.

 

Ε.Γκρ.

 

………………………………….

 

Αθλιότητες

 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αποκάλεσε χθες στον BHMA FM «νούμερο» τον Μανώλη Γλέζο και «βρομόφατσα» τη Ρένα Δούρου, ζητώντας μάλιστα «να κρεμαστεί ολόσωμη φωτογραφία της με μπικίνι». Οι «Ενεργοί Πολίτες» του υποψήφιου ευρωβουλευτή Μ. Γλέζου σημείωσαν σκωπτικά ότι «με τη σημερινή του συνέντευξη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έσπρωξε αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όταν ο πολιτικός λόγος πιάνει πάτο, τα πρώτα θύματά του είναι οι γυναίκες». Εμείς πάντως απορούμε ποιον εξυπηρετούν οι συνεχείς αθλιότητες του κ. Πάγκαλου.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top