14/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης

      Pin It

Την αντίδρασή τους στην «αξιολόγηση» προσωπικού -τον προθάλαμο, όπως καταδεικνύουν, απολύσεων και παραπέρα ιδιωτικοποίησης της υγείας- εξέφρασαν χθες ηχηρά έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

 

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακολούθησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου με αίτημα να μην παραδώσει καμία λίστα ποσοστώσεων για την αξιολόγηση του προσωπικού. Ωστόσο από την πλευρά του ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμόσει τον νόμο.

 

Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας αναπτύχθηκε η επιχειρηματολογία ότι δεν πρόκειται ούτε για «ψευτοαξιολογήσεις», ούτε για «προσχηματικές», αλλά για εργαλείο ενίσχυσης της λειτουργίας των υπηρεσιών και των δομών Υγείας – Πρόνοιας με τα κριτήρια «Ανώνυμης Εταιρείας», επισημαίνει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.

 

Παράλληλα τέθηκε το θέμα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, στην οποία οι συνθήκες νοσηλείας είναι επικίνδυνες, καθώς ενώ έχει δυνατότητα νοσηλείας 20 ατόμων φιλοξενεί 45, σύμφωνα με τους εργαζομένους.

 

Αγωνιστικές αποφάσεις εναντίον της αξιολόγησης έλαβαν και οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί, οι οποίοι συμμετέχουν στη σημερινή απεργία εργαζομένων στην Υγεία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αποφάσεις εναντίον της αξιολόγησης έχουν πάρει και οι εργαζόμενοι του μαιευτηρίου «Ελενα».

 

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις απευθύνει και η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

 

Ντάνι Βέργου

 

Scroll to top