14/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι σχολάρχες «απειλούν» για την απεργία

      Pin It

«Συστάσεις» και «απειλές» από τους σχολάρχες ιδιωτικών ιδρυμάτων προς εκπαιδευτικούς, εν όψει της σημερινής 24ωρης απεργίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

 

H Ομοσπονδία, που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει αποδέκτρια μηνυμάτων από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οι οποίοι κάνουν λόγο για πρωτοφανείς αντιδράσεις των σχολαρχών αναφορικά με την απεργία, καταγγέλλει την πρακτική των «συστάσεων» αλλά και των πρόδηλων εκβιασμών.

 

Σε ορισμένα σχολεία η εργοδοσία καλεί τους εκπαιδευτικούς σε ομάδες των τριών/τεσσάρων ατόμων απευθύνοντάς τους «συστάσεις» του τύπου «δεν πιστεύω να απεργήσετε αύριο (σ.σ. σήμερα)», ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία, οι ιδιοκτήτες απευθύνουν -με έναν άκρως εκβιαστικό τρόπο- τελεσίγραφο στους εκπαιδευτικούς ενώ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες στην ΟΙΕΛΕ, φτάνουν μέχρι και στο σημείο να διαλύουν γενικές συνελεύσεις.

 

«Πίσω από το σχέδιο τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών βρίσκονται συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που εδώ και καιρό έχουν συντονίσει τις κινήσεις τους και λειτουργούν αυτόνομα από την υπόλοιπη ιδιωτική εκπαίδευση σε στενή συνεργασία με πολιτικούς κύκλους της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.

 

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία καλεί και πάλι τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία καθώς και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο θέατρο «Αλφα» (Στουρνάρη και Πατησίων) στις 10.30 το πρωί.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top