kouvelis

14/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέκλεισε επιστροφή στη κυβέρνηση ο Φ. Κουβέλης

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχολίασε τις αποκαλύψεις των Financial Times και το παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών, τις κυβερνήσεις συνεργασίας, την αξιωματική αντιπολίτευση και τις ευρωεκλογές.
      Pin It

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, σχετικά με τις αποκαλύψεις των Financial Times ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Πολλά από αυτά, που δημοσίευσαν οι Financial Times, όχι μόνο εγώ, δεν τα γνώριζε και πολύς κόσμος. Δηλαδή, υπήρξε μία ολόκληρη μεθόδευση, αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη της χώρας, αναφορικά με την ευρωζώνη και με την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικονομική πραγματικότητα. Αυτά δεν συνιστούν μια ξεκάθαρη και διαφανή πολιτική». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναρωτήθηκε: «Υπάρχει το μεγάλο ζήτημα, πως χαράσσεται και αποφασίζεται η πολιτική, χωρίς κοινωνικούς ελέγχους και λογοδοσία στους Έλληνες πολίτες»;

Σχετικά με τις κυβερνήσεις συνεργασίας η ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με τον πρόεδρό της, «έχει συγκεκριμένες θέσεις, αναφορικά με το τι πρέπει να γίνει. Η χώρα μπαίνει στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας. Αλλά κυβερνήσεις συνεργασίας για μας έχουν νόημα, μπορούν να αποδώσουν, μόνο αν διαθέτουν προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις.

Ερωτηθείς εάν αυτό το πρόγραμμα που προτείνει, γινόταν αποδεκτό από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τον καλούσαν να επιστρέψει στην κυβέρνηση, απάντησε: «Με βάση τα στοιχεία που έχω, όχι. Τα στοιχεία που έχω είναι στοιχεία αφερεγγυότητας, αναφορικά με όσα που είχαμε συμφωνήσει. Για παράδειγμα, δεν είχαμε συμφωνήσει να παραχωρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των λιμανιών. Αναφέρομαι στα λιμάνια, όχι γιατί είναι μόνο αυτό, αλλά γιατί είναι ουσιώδες ζήτημα. Τα λιμάνια είναι βασικό αποφασιστικό ζήτημα για την ανάπτυξη της χώρας».

Σχολιάζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:«Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές, που κάπου πρέπει να σταθεί.

Από την μια, λέει: ελάτε να σκίσουμε τα χαρτιά του μνημονίου, σε δεύτερη φάση – μετατόπιση του εκκρεμούς – ελάτε να το διορθώσουμε και σε τρίτη φάση να κάνουμε μια συνέλευση στην Ευρώπη. Και πρόσφατα, να πάμε σε ρυθμίσεις που έχουν σχέση με δημοψήφισμα, αναφορικά με το αν η χώρα θα είναι ή δεν θα είναι στην ευρωζώνη».

O κ. Κουβέλης έδειξε δύσπιστος με τις δημοσκοπήσεις: «Τι είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις, που δίνουν ποσοστά αναποφασίστων από 15% ως 40%; Τι δημοσκοπήσεις είναι αυτές, που δίνουν στην ΔΗΜΑΡ 2,5%, 4% ή και 5%, την στιγμή που την δείχνουν, ως το δημοφιλέστερο κόμμα, με 37%».

Τέλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε πως: «Επιτυχία για την ΔΗΜΑΡ είναι να βγάλει όσους περισσότερους ευρωβουλευτές μπορέσει» και κατέληξε «δώστε μας δύναμη γιατί εμείς, αυτή τη δύναμη, θέλουμε να την αξιοποιήσουμε, για τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και της χώρας».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top