chinese workers in vietnam

15/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο καλεί τους Κινέζους να μην επισκέπτονται το Βιετνάμ

Το Πεκίνο κάλεσε τις βιετναμικές αρχές να προστατεύσουν τους πολίτες του και τους Κινέζους τουρίστες να μην ταξιδεύουν στο Βιετνάμ, ενώ εκατοντάδες Κινέζοι πέρασαν από το Βιετνάμ στην Καμπότζη .
      Pin It

Η πρεσβεία της Κίνας στο Βιετνάμ κάλεσε τις αρχές δημόσιας ασφάλειας της χώρας να λάβουν «αποτελεσματικά μέτρα» για να προστατεύσουν την προσωπική ασφάλεια και τα νόμιμα δικαιώματα των Κινέζων πολιτών, την ώρα που η αστυνομία της Καμπότζης ανακοίνωνε πως εκατοντάδες Κινέζοι πολίτες έχουν διαφύγει στην περιοχή για να ξεφύγουν από τις αντικινεζικές ταραχές στο Βιετνάμ, κατά τις οποίες φέρεται ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Χιλιάδες Βιετναμέζοι πυρπόλησαν ξένα εργοστάσια και λεηλάτησαν βιομηχανικές ζώνες στο νότιο Βιετνάμ σε μια οργισμένη αντίδραση για τις εργασίες εξόρυξης πετρελαίου στις οποίες προχωρεί η Κίνα σε περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας που διεκδικείται από το Βιετνάμ.

Η Κίνα εξέδωσε επίσης προειδοποίηση προς τους πολίτες της που θέλουν να κάνουν τουρισμό στο Βιετνάμ, καθώς το Πεκίνο κατηγόρησε το Ανόι ότι επιτρέπει την εκδήλωση αυτής της βίας.

Η κινεζική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τον τουρισμό κάλεσε τους Κινέζους που ετοιμάζονται να μεταβούν στο Βιετνάμ να «λάβουν υπόψη την επικινδυνότητα της κατάστασης» και να «σκεφθούν» κατά πόσο είναι σκόπιμο να κάνουν το ταξίδι.

Τουλάχιστον ένας Κινέζος εργάτης σκοτώθηκε σε ταϊβανέζικο εργοστάσιο σιδηρουργίας που είναι εγκατεστημένο στο Βιετνάμ.

Στο μεταξύ, η καμποτζιανή αστυνομία ανακοίνωσε πως «περισσότεροι από 600 Κινέζοι από το Βιετνάμ διέσχισαν το διεθνές μεθοριακό πέρασμα του Μπαβέτ προς την Καμπότζη».

«Βρίσκονται σε ξενώνες και ξενοδοχεία στην Πνομ Πενχ, ενώ περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη Μπαβέτ», δήλωσε εκπρόσωπος της καμποτζιανής αστυνομίας. «Αφού ηρεμήσει η κατάσταση, μπορεί να επιστρέψουν στο Βιετνάμ ή να πάνε σε άλλα μέρη».

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top