15/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΑΚΕΛ, ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Ο γιος Μπάιντεν σε ουκρανική offshore

      Pin It

ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ανταπόκριση Ακης Φάντης

 

«Προσωπικές» προεκτάσεις διακρίνει στην επίσκεψη Μπάιντεν, αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, μιλώντας στο κανάλι Σίγμα. Υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ δεν αγάπησαν την Κύπρο έτσι ξαφνικά, αλλά όπως είπε, έχουν συμφέροντα στην Κύπρο που ακούνε στο όνομα «ενεργειακός πλούτος».

 

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κατά την άφιξή του ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα της Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουμε τις ακραίες πολιτικές πρακτικές των ΗΠΑ σε σχέση με το ουκρανικό, καθώς, όπως είπε, θα προκαλούσε προβλήματα στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία.

 

Ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε, επικαλούμενος πληροφορίες που είναι αναρτημένες στο Διαδίκτυο, ότι ο γιος του κ. Μπάιντεν έχει συμφέροντα στην Κύπρο, καθώς, όπως είπε, είναι μέλος υπεράκτιας εταιρείας της Ουκρανίας που δραστηριοποιείται στη Λεμεσό με το όνομα Bourisma. «Δεν είμαστε ενάντια στην ύπαρξη διεθνούς ενδιαφέροντος αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν τα Η.Ε. και δεν πρέπει να υπάρχει μονομερές ενδιαφέρον».

 

Σε σχέση με το Κυπριακό, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι το κόμμα στηρίζει τη διαδικασία για τη λύση του αλλά με τον ορθό τρόπο. «Εμάς μας ενδιαφέρει η λύση, όμως αυτή την περίοδο καθίσταται σημαντική η επίτευξη λύσης γιατί έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα». Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι αλλάζουν άρδην τα δεδομένα επί του εδάφους στο Κυπριακό. «Οι έποικοι είναι ήδη πλειοψηφία και οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν ρόλο και λόγο για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού». Επιβάλλεται, είπε, να εργαστούμε στην κατεύθυνση της λύσης και κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο ώστε να ενημερωθούν τα κόμματα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

 

Scroll to top