15/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η λίστα των δικαιολογιών

Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης προσπάθησε με διάφορες προφάσεις να εξηγήσει την αποτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.
      Pin It

Ο Γ.Χ. Γεωργιάδης προσπάθησε με διάφορες προφάσεις να εξηγήσει την αποτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ

 

Ο Γιώργος Γεωργιάδης αράδιασε μετά το 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης μια σειρά από δικαιολογίες για το νέο στραπάτσο του ΠΑΟΚ.

 

«Ο Αστέρας με μία ουσιαστικά φάση κέρδισε το παιχνίδι. Δεν ήταν καλύτερος από εμάς. Σήμερα ήταν το 60ό παιχνίδι μας, είχαμε και πολλές απουσίες. Εχουμε φάει και -3 βαθμούς, παίζαμε με το μαχαίρι στην πλάτη. Και στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ ο Αστέρας πήρε παραπάνω απ’ όσα άξιζε. Παίζει ρόλο και η τύχη κάποιες στιγμές. Πολλοί παίκτες φάνηκαν κουρασμένοι. Είναι φυσιολογικό. Είμαστε στον Μάιο. Είναι το 60ό παιχνίδι μας».

 

Η ουσία είναι όμως πως οι παίκτες του έμειναν από δυνάμεις και ο ίδιος από λύσεις.

 

Ο ΠΑΟΚ δεν θύμιζε σε καμιά στιγμή ομάδα που «καίγεται» να διεκδικήσει τη νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς βασικές μονάδες του, χωρίς δυνάμεις, χωρίς τρεξίματα και φαντασία, έχασε φυσιολογικά με το γκολ που έβαλε ο Καράσκο λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

 

Η διπλή ζώνη άμυνας που εφάρμοσε ο Αστέρας Τρίπολης ήταν άκρως αποτελεσματική απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ούτως ή άλλως δεν διαθέτει αυτοματισμούς και ξεκάθαρο πλάνο επίθεσης, περιμένοντας τα πάντα από την καλή μέρα συγκεκριμένων παικτών του.

 

Από τη στιγμή λοιπόν που ο Νάτχο, ο Στοχ, ο Αθανασιάδης και οι Σαλπιγγίδης και Λίνο, που μπήκαν στον αγώνα ως αλλαγή, ήταν πολύ κάτω από τα στάνταρ τους, οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να περιμένουν πολλά πράγματα. Σε όλο το ματς έκαναν ουσιαστικά μία μόνο μεγάλη φάση, αυτή με τον Αθανασιάδη στο 64΄, όταν μόνος απέναντι στον Ερνάντες μετά από σέντρα του Σκόνδρα έστειλε την μπάλα άουτ. Και όταν σε ματς που πρέπει να βάλεις δύο γκολ (αφού είναι δεδομένο ότι με την άμυνα που διαθέτεις, ο αντίπαλός σου θα βάλει τουλάχιστον ένα) δεν μπορείς να δημιουργήσεις τουλάχιστον πέντε-έξι μεγάλες φάσεις, τότε μοιραίο είναι στο φινάλε να συμβιβαστείς με την ιδέα της ήττας.

 

Μέσα σ’ όλα, έγινε και μία κίνηση από τον Γιώργο Γεωργιάδη που αποδείχθηκε άστοχη, αφού απέσυρε τον Κάτσε που ήταν ο μόνος που έτρεχε και κάλυπτε χώρους, με αποτέλεσμα η ομάδα του να κοπεί στα δύο.

 

Φυσικά, θα είναι λάθος αν ρίξουμε το ανάθεμα για το κακό αποτέλεσμα και την ενδεχόμενη αποτυχία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ στον υπηρεσιακό τεχνικό της ομάδας, όταν από την αρχή της περιόδου, η ΠΑΕ έχει αποτύχει παταγωδώς σε βασικούς τομείς όπως:

 

- Η πειθαρχία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε άλλο παράδειγμα πέρα από το ότι επιστρατεύτηκε ο παροπλισμένος Κατσικάς χθες, γιατί Τζαβέλλας και Ινσαουράλδε σε αρκετά ματς δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους.

 

- Οι μεταγραφές. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες πάνω στους οποίους ο ΠΑΟΚ, τόσο το καλοκαίρι (π.χ. Νίνης) όσο και τον χειμώνα (π.χ. Μάρτενς, Μαντούρο και Χούσεν), επένδυσε και δεν πήρε σχεδόν τίποτα.

 

- Η απομόνωση των ανεγκέφαλων. Οι μείον τρεις βαθμοί με τους οποίους μπήκε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ προήλθαν από την ανεμπόδιστη δράση φανατικών στην Τούμπα, αφού η ΠΑΕ αρκέστηκε σε ρόλο παρατηρητή και μάλιστα πολλές φορές με τη στάση της… αβαντάρισε αυτές τις συμπεριφορές.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αθανασιάδης πήρε τη 13η κίτρινη κάρτα του χθες και δεν θα παίξει το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό.

 

Scroll to top