15/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η 30άδα των εκπλήξεων

Μέσα Καρέλης, Καράμπελας, Μόρας - έξω Νίνης, Σιόβας, Σηφάκης.
      Pin It

Μέσα Καρέλης, Καράμπελας, Μόρας – έξω Νίνης, Σιόβας, Σηφάκης

 

Ενα σωρό εκπλήξεις επιφύλασσε η ανακοίνωση της προεπιλογής των 30 ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι να πάνε με την εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Από τον «αδικημένο» Βαγγέλη Μόρα μέχρι τις… ξαφνικές κλήσεις του Νίκου Καράμπελα και του Νίκου Καρέλη.

 

Ο Φερνάντο Σάντος είχε ξεκαθαρίσει πριν από μερικές μέρες ότι θα ανακοινώσει απευθείας τους 23 εκλεκτούς. Ομως, μετά τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας η ΕΠΟ αναγκάστηκε να βγάλει στη φόρα τις σκέψεις του Πορτογάλου.

 

Από τους 30 που μάθαμε χθες, ο Σάντος θα επιλέξει την ερχόμενη Δευτέρα τους 23 που θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή.

 

Πολλοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν το όνομα του Νίκου Καρέλη. Ο 22χρονος επιθετικός κάνει πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κάτι που εκτιμήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Βέβαια, δεν παύει να παραμένει αουτσάιντερ για την τελική κλήση, αφού στις πτέρυγες έχουν προβάδισμα ο Σαμαράς, ο Σαλπιγγίδης, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Φετφατζίδης.

 

Η περίπτωση του Καράμπελα είναι κάπως διαφορετική. Οπως ο Καρέλης, έτσι και ο αμυντικός της Λεβάντε δεν έχει γράψει ακόμα συμμετοχή με το εθνόσημο, οπότε κι αυτός δεν είναι φαβορί μπροστά στο δίδυμο Χολέμπας – Τζαβέλλα.

 

Η κλήση του 29χρονου αριστερού μπακ μπορεί να ερμηνευτεί ως προειδοποίηση για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει προβληματίσει με τη συμπεριφορά του, αλλά εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι για το πολυπόθητο εισιτήριο.

 

Οσον αφορά τον Βαγγέλη Μόρα, είναι ένας κεντρικός αμυντικός με καλή παρουσία στη Βερόνα. Η κλήση του ήρθε για να διαψεύσει τα όσα έλεγε ο ίδιος πριν από περίπου δύο μήνες όταν… έκραζε τον Σάντος επειδή δεν τον υπολόγιζε. «Κανένα ενδιαφέρον. Σαν να μην υπάρχω.

 

Αυτό είναι που με στενοχωρεί. Να παίζω σε μια ιταλική ομάδα που φέτος κυνηγά ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη και να μην έρθει ούτε ένας να με δει σε παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πέρυσι είχε επισημάνει ότι «ο Σάντος δεν με εμπιστεύεται και δεν έχει τη διάθεση να με καλέσει».

 

Από κει και πέρα, εκτός έμειναν ο Σιόβας και ο Σηφάκης. Η συμμετοχή του πρώτου ήταν από την αρχή αμφίβολη λόγω του τραυματισμού του, ενώ για τον δεύτερο έπαιξε ρόλο ο… πάγκος που έφαγε στον Ατρόμητο.

 

Ο Φερνάντο Σάντος επικοινώνησε με όλους τους ποδοσφαιριστές που «κόπηκαν» και εξήγησε στον καθένα ξεχωριστά τους λόγους που τους άφησε εκτός.

 

Scroll to top