Pin It

Αλεξανδρούπολη

 

Ο… «ιδιαίτερος» δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, που αν και προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να μιλήσει στο παρελθόν για ανεξαρτησία του Εβρου και να πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία, αλλά αυτή τη φορά με δυσκολία καθώς έχει ν' αντιμετωπίσει πολλούς και ισχυρούς ανταγωνιστές. Απέναντί του ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης που αφήνει την κεντρική πολιτική σκηνή θέλοντας διακαώς να μπει στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Επίσης η δυναμική υποψηφιότητα του αρχιτέκτονα Παύλου Μιχαηλίδη με τη νέα δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη» που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο απερχόμενος περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τζανίδης, ο οποίος αποχώρησε με καταγγελίες περί διαφθοράς από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Σάββας Δευτεραίος διεκδικεί τον δήμο επικεφαλής ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.

 

…………………………………….

 

Κομοτηνή

 

Δύσκολα τα πράγματα για τον «πράσινο» δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, που έχει απέναντί του την ισχυρή υποψηφιότητα της δικηγόρου Ελένης Λαφτσή από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη διείσδυση στην τοπική κοινωνία. Η δημοφιλία της φάνηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και στο θερμό χειροκρότημα που εισέπραξε όταν τον προλόγισε και τον παρουσίασε στο πλήθος. «Επικίνδυνη» για τον δήμαρχο πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα της Φελίνας Καζάκου από τη Ν.Δ., ενώ το ΚΚΕ κατεβάζει για πολλοστή φορά τον παιδίατρο Νίκο Φακιρίδη, με στόχο να συγκινήσει τις νέες γενιές ψηφοφόρων. Ακόμη μια υποψηφιότητα που τάραξε τα νερά στις προηγούμενες εκλογές είναι αυτή του Νεκτάριου Δαπέργολα με τη δημοτική παράταξη «Σπάρτακος».

 

………………………………….

 

Ξάνθη

 

Πεδίο ελεύθερο ο Δήμος Ξάνθης μετά την αποχώρηση του επί 16 χρόνια δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη, που εκλεγόταν με τη στήριξη της Ν.Δ. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει πληθώρα υποψηφίων, προκαλώντας μάλιστα και μια ηχηρή διάσπαση στη «γαλάζια» παράταξη του τέως δημάρχου, με τον απερχόμενο αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη να φτιάχνει δική του και τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο να προσπαθεί να διατηρήσει την παλιά, αφήνοντας πεδίο δράσης σε άλλους συνδυασμούς. Υπό αυτές τις συνθήκες ο Χρήστος Πούλιος κατέρχεται με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τον «αέρα» του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περασμένη θητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Νίκο Ανταμπούφη που υποστηρίζει ότι «έφτασε η ώρα της ανατροπής ενός αρτηριοσκληρωτικού κατεστημένου», ενώ το ΚΚΕ έχει επικεφαλής ψηφοδελτίου τον Γιώργο Κολλάρο. Ανεξάρτητος υποψήφιος ο παιδίατρος Ιπποκράτης Καμαρίδης με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή», είχε κατέβει στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής με το ΕΠΑΜ που συνεργάστηκε με τη ΔΗΜΑΡ.

 

……………………………………

 

Αρριάνα Ροδόπης

 

Ανάλογη περίπτωση και αυτή του μειονοτικού Δήμου Αρριανών, όπου όμως η αναμέτρηση είναι μόνο για δύο, με τον σημερινό δήμαρχο Ιμπραήμ Σερήφ ενάντια στον Αμέτ Ριτβάν και τον συνδυασμό «Δημοκρατική Δύναμη».

 

……………………………………

 

Καβάλα

 

Αρκετοί οι υποψήφιοι και για τον Δήμο Καβάλας, όπου ο «πράσινος» δήμαρχος Κώστας Σημιτσής έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τη φθορά της εξουσίας και τη διάσπαση, με τον περιφερειακό σύμβουλο του ΠΑΣΟΚ Μάκη Παπαδόπουλο να κατεβαίνει υποστηριζόμενος από τον περιφερειάρχη Αρη Γιαννακίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον συνδυασμό του Αρη Βέρρου, ενώ η Ν.Δ. τη Δήμητρα Τσανάκα.

 

Υποψήφιοι είναι επίσης ο Βαγγέλης Παππάς με το «χρίσμα» των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Χρήστος Ποτόλιας ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, ο Παράσχος Αγανικόλας με την παράταξη «Ενωμένοι Ελεύθεροι Ενεργοί Πολίτες» και ο Σταύρος Δεληγιάννης με τον συνδυασμό «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας».

 

…………………………………….

 

Θάσος

 

Δύσκολη υπόθεση η επανεκλογή για τον «γαλάζιο» Κώστα Χατζηεμμανουήλ, που πάντως τήρησε αξιοπρεπή στάση στο νησί όσες φορές επιχείρησε να «δράσει» με συσσίτια μόνο για Ελληνες η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι αρμόδιοι του ΤΑΙΠΕΔ εν όψει του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας… Απέναντί του έχει τον προκάτοχό του στον δημαρχιακό θώκο, Κώστα Μερέση, τον Βασίλη Παπαφιλίππου, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Νίκο Χρυσάφη από το ΚΚΕ, που ήταν υποψήφιος και το 2010.

 

…………………………………

 

Δράμα

 

Και πάλι υποψήφιος είναι ο νυν δήμαρχος, Κυριάκος Χαρακίδης, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ισχυρό αντίπαλο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τη στήριξη της Ν.Δ. Ωστόσο με ψηφοφόρους της Ν.Δ. «φλερτάρει» και ο ανεξάρτητος Χριστόδουλος Μαμσάκος, γεγονός που συνεπάγεται διαρροή ψήφων και ενισχύει σημαντικά την υποψηφιότητα του μηχανολόγου-μηχανικού Στέργιου Ηλιόπουλου, ο οποίος κατέρχεται με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ κατεβάζει τον Γιάννη Στεφανίδη, ενώ αξιοπρόσεκτη είναι η υποψηφιότητα του 35χρονου φιλόλογου Βαγγέλη Καλφόπουλου με τον συνδυασμό «Project Δράμα 2020».

 

……………………………….

 

Ιάσμος

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μειονοτικός Δήμος Ιάσμου, με τρεις υποψήφιους δημάρχους, τον νυν, προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Ισμέτ Καδή, την υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Μπιλγκέ Φερχάτ, αλλά και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κυριάκο Αμουζά, που προέρχεται επίσης από το ΠΑΣΟΚ.

 

Scroll to top