15/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΥΦΛΟΥ

Παγιδευμένος στο γράμμα του νόμου

38χρονος με βαριά νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας 100% έπαιρνε τα χρήματα.
      Pin It

38χρονος με βαριά νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας 100% έπαιρνε τα χρήματα

 

Μια δικαστική ιστορία ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι αυτή που αποκαλύπτεται στη Χίο. Ενα δράμα της διπλανής πόρτας από αυτά που σπάνια βρίσκουν θέση στα ΜΜΕ, αφού οι πρωταγωνιστές του είναι αόρατοι από τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας που έχει συνηθίσει να προσπερνά αδιάφορη τέτοιου είδους φαινόμενα.

 

Κεντρικός πρωταγωνιστής η Δικαιοσύνη και στη θέση του κατηγορούμενου ο 38χρονος συμπολίτης μας Γιώργος Φαφαλής, που καλείται σε απολογία στις 25/6 με την κατηγορία της παράνομης είσπραξης επιδόματος τυφλότητας. Ο 38χρονος με βαριά νοητική υστέρηση και ποσοστό αναπηρίας 100% ήταν ένας από αυτούς που ελάμβαναν το επίδομα τυφλότητας που χορηγούνταν σε δεκάδες Χιώτες με διαδικασίες express και κριτήρια πέραν της ιατρικής επιστήμης. Τώρα ζει με την 76χρονη καρκινοπαθή μητέρα του που πρόσφατα υπέστη αφαίρεση μαστού, ενώ ο πατέρας του απεβίωσε πριν από έξι μήνες.

 

Βρέθηκε, δε, κατηγορούμενος έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χίου ενώπιον της πταισματοδίκη Ιφιγένειας Ιγνατιάδου που χειρίζεται την υπόθεση. Ας ελπίσουμε ότι τα ανθρωπιστικά κριτήρια θα υπερισχύσουν της τυπικής εφαρμογής του νόμου, ειδικά σε μια εποχή που οι χαριστικές πράξεις υπέρ ισχυρών παραγόντων βεληνεκούς Λάτση, Βαρδινογιάννη και άλλων «αναξιοπαθούντων» επιχειρηματιών διαδέχονται η μια την άλλη.

 

Γιώργος Παγούδης

 

Scroll to top