15/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους στέλνουν στα χωριά τους

Από λάθος του Δήμου Αθηναίων ταλαιπω-ρούνται 794 ψηφοφόροι.
      Pin It

Από λάθος του Δήμου Αθηναίων ταλαιπω-ρούνται 794 ψηφοφόροι

 

Στον τόπο καταγωγής τους θα ψηφίσουν 794 εκλογείς που είχαν αιτηθεί τη μεταδημότευσή τους στην Αθήνα, κατά τη δεκαπενθήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών. Οι ψηφοφόροι ενημερώθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων ότι «λόγω σφάλματος» δεν κατέστη δυνατόν να εγγραφούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους. Ο δήμος εντόπισε το πρόβλημα σε δειγματοληπτικό έλεγχο που διενήργησε αμέσως μετά την έκδοση των εκλογικών καταλόγων. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ενημέρωσε εγγράφως το υπουργείο Εσωτερικών και κίνησε τις προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες για αναζήτηση ευθυνών που πιθανόν υπάρχουν.

 

Σαφείς ευθύνες στη δημοτική αρχή και το υπουργείο, «για τη γενικότερη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου και την αδυναμία του να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών», καταλογίζει η «Ανοιχτή Πόλη» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καλώντας τη δημοτική διοίκηση «να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα στερηθούν de facto το εκλογικό τους δικαίωμα».

 

Κύκλοι του δήμου περιέγραψαν στην «Εφ.Συν.» ότι προτάθηκε στο υπουργείο να λυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση, βάσει σχετικής γνωμοδότησης νομικών. Ωστόσο, ανέφεραν ότι το υπουργείο θεώρησε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό, με το επιχείρημα ότι είχαν ήδη τυπωθεί οι εκλογικοί κατάλογοι.

 

Για «αντικανονική παράλειψη πολλών πολιτών που έκαναν εγκαίρως μεταδημότευση» κάνει λόγο ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡIZΑ.

 

Στ.Ζ

 

Scroll to top