koutsoumpas-kke

17/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Όχι στα δικομματικά εκβιαστικά διλήμματα

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να αγνοήσει τους εκβιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που σκοπό έχουν την αντιλαϊκή πολιτική, και να δώσει απάντηση στις αυταπάτες τις οποίες καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που «θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
      Pin It

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την επίσκεψη του σε εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό να αγνοήσει σε αυτές τις εκλογές τα εκβιαστικά διλήμματα, τα αποπροσανατολιστικά δικομματικά διλήμματα και τον καυγά που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες.«Να δώσει απάντηση από τη μια μεριά στους εκβιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που, στο όνομα της σταθερότητας της οικονομίας, θέλουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, και από την άλλη μεριά να δώσει απάντηση στις συνεχείς παλινωδίες και στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Τα κυβερνητικά κόμματα επενδύουν ξανά στον εκβιασμό, ότι αν καταψηφιστούν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες. Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στις ψεύτικες υποσχέσεις ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, ότι ο λαός μπορεί να ανακουφιστεί χωρίς σύγκρουση με αυτά τα δεσμά. Και οι δύο κρύβουν ότι η ΕΕ έχει συγκροτήσει μνημόνια διαρκείας και μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες. Κρύβουν ότι ο στόχος της ανταγωνιστικότητας, που και οι δύο υπηρετούν, οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για αυτό άλλωστε οι υποσχέσεις τους αναιρούνται μια μία. Επειδή λοιπόν την επόμενη ημέρα θα είναι εδώ η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσει η ελπίδα και η δύναμη του λαού. Να διεκδικήσουμε με δυνατό κίνημα και άμεσα μέτρα ανακούφισης, ταυτόχρονα όμως να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων, που μας έφεραν εδώ», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Free Sunday».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μετατροπή των ευρωεκλογών σε άτυπο δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, τόνισε πως αντικειμενικά η εναντίωση στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, σημαίνει καταδίκη και της κυβέρνησης, που την υλοποιεί. «Αυτό είναι αναμφισβήτητο και ισχύει ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η αντίθεση στα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να στοχεύει και στο βασικό και σταθερό αντίπαλο, που υπάρχει πίσω από τις κυβερνήσεις. Δηλαδή την ΕΕ και το κεφάλαιο. Όσα κόμματα θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, χωρίς να στοχεύουν αυτόν τον αντίπαλο, αντικειμενικά θα βαδίσουν τον ίδιο δρόμο. Για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, που αντιπαλεύει την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής και όχι μόνο τα πρόσωπα ή τα κόμματα που κάθονται στην κυβερνητική καρέκλα».

 

efsyn.gr

Scroll to top