ertopen

18/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

MEDIA

ΠΟΕΣΥ: Συνεχίζει τη βεντέτα ο Κεδίκογλου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών υποστηρίζει πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πρέπει να επαναλειτουργήσει την ΕΡΤ και όχι να υποβαθμίζει τη Δικαιοσύνη.
      Pin It

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για το θέμα της ΕΡΤ και του δικαστικού αγώνα των απολυμένων εργαζομένων δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, σημειώνοντας πως συνεχίζει τη βεντέτα αντί να συμμορφωθεί με τη Δικαιοσύνη και να ανοίξει αμέσως την ΕΡΤ.

Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι «η ανάγκη λειτουργίας της ελεύθερης Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται από τον κύριο Κεδίκογλου στο επίπεδο προσωπικής, γι' αυτόν, βεντέτας» και συμπληρώνει πως «στο δικαστήριο του Ηρακλείου, η κυβέρνηση ανέπτυξε όλα τα επιχειρήματα που και τώρα επικαλείται, πως τάχα αρμόδιο είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας για να κρίνει την απόλυση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Αυτοί οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν τεκμηριωμένα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου».

«Η κυβέρνηση εννοεί να διατηρεί σε εκκρεμότητα την υποχρέωση που έχει να σεβαστεί το Σύνταγμα και Διεθνείς Συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα μας. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν βλάπτει μόνο τη Δημοκρατία. Ζημιώνει με τεράστιες δαπάνες τα δημόσια οικονομικά, με το δυσθεώρητο κόστος που δημιουργεί εξ αιτίας της απαξίωσης της κερδοφόρας ΕΡΤ και του πολλαπλασιασμού της ζημιάς που προκαλείται από τη δυσλειτουργική, υποβαθμισμένη και αδικαιολόγητα δαπανηρή ΝΕΡΙΤ» υπογραμμίζει η ΠΟΕΣΥ.

Και καταλήγει: «καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου και να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις που έχει για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Να επαναλειτουργήσει άμεσα την ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους που απολύθηκαν τον Ιούνιο του 2013, εγκαταλείποντας τις αδιέξοδες εμμονές της σε μία ΝΕΡΙΤ την οποία οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της είτε την εγκαταλείπουν, είτε εκδιώκονται από αυτήν για λόγους κακοδιαχείρισης ή διοικητικής ανεπάρκειας».
efsyn.gr

Scroll to top