Aggelopoulos-Likourgos

18/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Πέθανε ο δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής Λυκούργος Αγγελόπουλος

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στην Αγία Ειρήνη.
      Pin It

Έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 73 ετών, ο Λυκούργος Αγγελόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους μελετητές, δασκάλους και ερμηνευτές της βυζαντινής μουσικής.

Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Ήταν πρωτοψάλτης από το 1982 της Αγίας Ειρήνης, της πρώτης Μητρόπολης της Αθήνας, ιδρυτής της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας (ΕΒΧ) το 1977 και συνεχιστής του έργου του μεγάλου δασκάλου της βυζαντινής μουσικής Σίμωνα Καρά. Είχε πλούσιο διδακτικό έργο – δίδαξε μεταξύ άλλων στο Ωδείο Αθηνών και στα Ωδεία Φ. Νάκας και Ν. Σκαλκώτας. Ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας του Μαρσέλ Περές, που ερευνά τα παλαιά δυτικά μέλη και τη σχέση τους με το βυζαντινό μέλος, συμμετέχοντας ως σολίστ σε πολλές ηχογραφήσεις της ομάδας.

Υπήρξε πρεσβευτής της βυζαντινής μουσικής στο εξωτερικό, όπου πραγματοποίησε περισσότερες από χίλιες συναυλίες σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε πολλές χώρες της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Ασχολήθηκε και με τη σύγχρονη μουσική και ερμήνευσε ως σολίστ αλλά και με τη χορωδία του έργα Ελλήνων συνθετών όπως του Δημήτρη Τερζάκη και του Μιχάλη Αδάμη.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, στην Αγία Ειρήνη, στην οδό Αιόλου.

efsyn.gr

Scroll to top