19/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισογεμάτο βλέπουν το ποτήρι στο ΠΑΣΟΚ

Παρά το γεγονός ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν είχε δώσει πουθενά επίσημο χρίσμα, δηλώνει ικανοποίηση που οι υποψήφιοι της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης θα είναι στον β' γύρο στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εκεί όπου «θα δοθεί η πραγματική και τελική μάχη».
      Pin It

«Την άλλη Κυριακή χρειαζόμαστε μια εικόνα προοδευτικής σταθερότητας… Προς την ασφαλή έξοδο από την κρίση, προς την αποκατάσταση αδικιών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κανονική λειτουργία μιας χώρας-μέλους της ευρωζώνης ουσιαστικά ισότιμης με τις άλλες», δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτιμώντας τα πρώτα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αυτό αναμένεται να είναι και το μήνυμα που θα επιχειρήσει να στείλει σήμερα o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα, θα υπενθυμίσει το κορυφαίο διακύβευμα των ευρωεκλογών, τη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας, ζητώντας από τους πολίτες να ψηφίσουν Ελιά, ώστε να μην προκληθεί πολιτική κρίση, αφού προεξοφλείται ως δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα απαιτήσει εκλογές, αν αποδειχτεί ότι διατηρεί ευρύ προβάδισμα από τα κυβερνητικά κόμματα.

«Τώρα καταλαβαίνουν οι Έλληνες τι εννοούσα…»

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να θέτει σήμερα και πάλι μετά από πολύ καιρό το ζήτημα του δημοψηφίσματος. Ίσως τώρα καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες τι εννοούσα τις προηγούμενες μέρες μιλώντας για το πραγματικό ερώτημα που θα τεθεί το βράδυ των εκλογών και άρα πρέπει να το έχουν υπόψη τους οι πολίτες καθ’ οδόν προς τον δεύτερο γύρο και τις ευρωεκλογές. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε σήμερα για δημοψήφισμα πέφτοντας ο ίδιος θύμα των τεχνητών εντυπώσεων που επιχείρησε να δημιουργήσει το κόμμα του σήμερα έως ότου βγουν τα πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε χθες βράδυ ο ο κ. Βενιζέλος.

 

 

venizelos-kalpi

Για ανάγκη σταθερότητας μίλησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές-δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις μάλλον αρνητικές εντυπώσεις για το κόμμα του από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών, υποστηρίζοντας πως «σε αντίθεση με άλλους που επέλεξαν τη σκληρή κομματικοποίηση των περιφερειακών, ακόμη και των δημοτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά αφήσαμε τα πάμπολλα άξια στελέχη μας της αυτοδιοίκησης να κινηθούν μέσα στις τοπικές κοινωνίες χωρίς κομματικά χρίσματα».

Τέλος, αναφέρθηκε και στα ποσοστά που έλαβε η Χρυσή Αυγή, θεωρώντας τα ανησυχητικά: «Το μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα είναι βέβαια τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στον δήμο της Αθήνας και την περιφέρεια Αττικής. Είναι επιτακτική η υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που πιστεύουν στη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα να αγωνιστούμε σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας».

 

efsyn.gr

Scroll to top