spain

19/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει η Αριστερά στην Ισπανία

Η «Πληθυντική Αριστερά» αναμένεται να λάβει 6 έδρες από 2 που έχει αυτή τη στιγμή η κύρια συνιστώσα της η Ενωμένη Αριστερά. Το μικρό αριστερό κόμμα Podemo που δημιουργήθηκε πρόσφατα από το κίνημα των αγανακτισμένων θα εκλέξει έναν ή δυο ευρωβουλευτές .
      Pin It

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται και για τα δύο μεγάλα ισπανικά παραδοσιακά κόμματα, το δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) και το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ισπανίας (PSOE), για τις ευρωεκλογές τις Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, το οποίο βρίσκεται στην εξουσία από το 2011, θα κερδίσει 21 ή 22 έδρες, έναντι των 24 που είχε κερδίσει το 2009, σύμφωνα μ' αυτή τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sigma Dos, που δημοσιεύεται από την κεντροδεξιά εφημερίδα «Ελ Μούντο».

Το PSOE αναμένεται ότι θα σημειώσει μεγαλύτερη πτώση, κερδίζοντας 15 ή 16 έδρες από τις 23 που είχε. Αντίθετα πολλοί μικροί σχηματισμοί αναμένεται να κερδίσουν σε επιρροή, όπως η «Πληθυντική Αριστερά» (6 έδρες από 2 που έχει αυτή τη στιγμή η κύρια συνιστώσα της, η Ενωμένη Αριστερά), ή το κεντρώο κόμμα UPyD που προβλέπεται ότι θα αυξήσει τη δύναμή του από μία σε 3 ή 4 έδρες.

Η δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 ως τις 15 Μαΐου σε δείγμα 1.111 προσώπων, έδειξε επίσης ότι έναν ή δύο ευρωβουλευτές θα εκλέξει και το μικρό αριστερό κόμμα Podemo που δημιουργήθηκε πρόσφατα και γεννήθηκε από το κίνημα των αγανακτισμένων.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top