nikos-anastasiadis

19/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Μας δικαιώνουν οι πολιτικές μας

O πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό,αναφέρθηκε στις θετικές αξιολογήσεις της τρόικας και στις άριστες σχέσεις που δημιουργούνται με ξένους ηγέτες και χώρες.
      Pin It

Λευκωσία – Ανταπόκριση: Άκης Φάντης

«Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση μας δικαιώνουν, η αξιοπιστία της χώρας μας αποκαθίσταται και σύντομα θα δούμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων αγορών», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό επιβεβαίωσε την επίσκεψη στην Κύπρο και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ μέσα στο φθινόπωρο. Στην ομιλία του ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως λαμβάνονται μέτρα για επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά χρειάζεται προσπάθεια και κόπος για να αποδώσουν.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα είναι ευτυχής «όταν θ' αρχίσουν οι αριθμοί των ανέργων να μειώνονται, όταν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά παντοπωλεία θα κλείνουν». Σημείωσε ότι «ακολουθούμε πολιτικές που μας δικαιώνουν» και αναφέρθηκε στις θετικές αξιολογήσεις της τρόικας, τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, τις αποδόσεις των ομολόγων, στη συμφωνία με τη Βρετανία, αλλά και στις συμμαχίες και άριστες σχέσεις που δημιουργούνται με ξένους ηγέτες και χώρες.

Σημειώνοντας, παράλληλα, τη στήριξη από την Ευρώπη «που στάθηκε αλληλέγγυα» και τη σημαντική βοήθεια για την κυπριακή οικονομία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως αυτό που αποδεικνύεται είναι η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας ενός κράτους που ήταν υπό χρεοκοπία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως τα μέτρα παίρνονται αλλά δεν αποδίδουν την επόμενη μέρα και είπε πως χρειάζεται προσπάθεια και κόπος.
Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, κάλεσε το σύνολο του λαού, «όπου ιδεολογικά κι αν ανήκει», να συμμετάσχει ενεργά και να στείλει το μήνυμα πως η Κύπρος είναι πιστή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, υπενθυμίζοντας πως «αυτό εξάλλου αξιώνουμε από την Ευρώπη για να δώσουμε μια δίκαιου περιεχομένου λύση στο κυπριακό πρόβλημα».

 

efsyn.gr

Scroll to top