20/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΗΜΑΡ

Χαμηλή πτήση

      Pin It

Παρά τη θετική αποτίμηση που επιχειρούν στη ΔΗΜΑΡ για τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών, εστιάζοντας κατά βάση στα αποτελέσματα των Γιώργου Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, η πραγματικότητα είναι ότι στο εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί διάχυτη ανησυχία για τα χαμηλά ποσοστά των αμιγώς κομματικών υποψηφίων, που ξεκινούν από το κατώτατο όριο του 1,76% της Μαρίας Γιαννακάκη στην Αττική και φτάνουν ώς το εξίσου χαμηλό 4,1% του Κώστα Χαϊνά στη Στερεά Ελλάδα. Κομματικοί παράγοντες δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν μέσω της «Εφ.Συν.» «κακό οιωνό» για τις ευρωεκλογές τις εν λόγω επιδόσεις.

 

Αλλες περιπτώσεις σε περιφέρειες με σαφώς ευνοϊκότερα αποτελέσματα, όπως το 15,4% του Γιώργου Δέδε στην Πελοπόννησο και το 8,59% του Μάρκου Μπόλαρη στην Κεντρική Μακεδονία, είναι ιδιάζουσες, καθώς πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και απλώς η Αγίου Κωνσταντίνου πρόσφερε την υποστήριξή της.

 

Οι απόψεις που διατυπώνονται εντός κομματικών τειχών είναι μοιρασμένες, αν και τούτη την ώρα οι πάντες προτάσσουν την ανάγκη της επιβίωσης, που ισοδυναμεί με την εκλογή ενός ευρωβουλευτή. Οι συγκρατημένα αισιόδοξοι λένε ότι πρόκειται για εφικτό στόχο, ενώ από την άλλη πλευρά στελέχη της μειοψηφίας δεν συμμερίζονται αυτή την αισιοδοξία. «Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση», τόνισε χθες ο Σπύρος Λυκούδης.

 

Σχετικά με τη στάση του κόμματος στον β’ γύρο, η Εκτελεστική Επιτροπή συμφώνησε χθες ότι το βασικό κριτήριο για την επιλογή θα είναι τα «άξια» πρόσωπα και η ύπαρξη προοδευτικού αυτοδιοικητικού προγράμματος.

 

Σήμερα στις 19.30 η ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ αύριο ο Φώτης Κουβέλης παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top