20/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:

«Τα παλιά κόμματα αρχίζουν και μοιάζουν»

      Pin It

Δικαιωμένος για την ίδρυση του Ποταμιού εμφανίστηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξή του, η οποία ήταν ξανά «στημένη» στο γνωστό τηλεοπτικό μοτίβο. Ο ηγέτης, που απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων όρθιος, δήλωσε πάντως ότι άκουσε σωστά πράγματα από τους επικεφαλής της ευρωπαϊκής Δεξιάς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «τριγλωσσία».

 

«Αν το Ποτάμι δεν το είχαμε ιδρύσει, θα το ιδρύαμε σήμερα» είπε ξεκινώντας τη διακαναλική ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «τα παλιά κόμματα αρχίζουν και μοιάζουν μεταξύ τους». Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών σημείωσε ότι η Ν.Δ. υπέστη «στραπάτσο» σε Αττική και Θεσσαλονίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ σε Κρήτη και Θεσσαλία. Αποσυνέδεσε μάλιστα τις ευρωεκλογές με τις πιθανές εθνικές εκλογές λέγοντας ότι «στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε, θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια ευρωπαϊκή επανάσταση».

 

Επί των ευρωπαϊκών συγγενειών, ο Στ. Θεοδωράκης έλαβε σαφέστατες αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα. Σχολιάζοντας το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά ότι άκουσε «μερικές σωστές παρατηρήσεις από τον Σουλτς ή από την εκπρόσωπο των Πρασίνων, ακόμη και από τον Γιούνκερ», συμπληρώνοντας ότι «ήταν μια δύσκολη βραδιά» για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «έχει πολλούς διαφορετικούς λόγους», που διαφοροποιούνται ανάλογα με το ακροατήριο που έχει μπροστά του.

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έβαλε στόχο να αναδειχτεί τρίτη δύναμη το κόμμα του, ώστε να ενισχυθεί η προοπτική των συνεργασιών στη χώρα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Ποτάμι «δεν ήρθε για να γίνει δεκανίκι κανενός». Σε περίπτωση δε που αποτύχει το κόμμα του να φέρει το επιθυμητό ποσοστό δήλωσε ότι «το Ποτάμι δεν θα κατσικωθεί στον σβέρκο του ελληνικού λαού», σημειώνοντας ωστόσο ότι τον φοβίζει περισσότερο η αποχή.

 

Νίκος Σβέρκος

 

Scroll to top