20/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΤΖΕΝΤΑ

      Pin It

Συζήτηση με τη Μ. Χαρτουλάρη

 

Στη τρίτη «ανήσυχη» συζήτηση, σήμερα στις 19.00, η Μικέλα Χαρτουλάρη θα συντονίσει ένα δυνατό πάνελ ομιλητών και η συζήτηση θα στραφεί γύρω από την Αθήνα και τους μετανάστες. Το μεταναστευτικό είναι ζήτημα κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό αλλά και υπαρξιακό. Μυθιστορήματα, μελέτες και ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν τις κρυφές πτυχές του. Για το θέμα θα μιλήσουν: Θεόδωρος Γρηγοριάδης, συγγραφέας, Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιάννης Τσίρμπας, λέκτορας στο Τμήμα Πολίτικης Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέας. Στο Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1).

 

…………………………………….

 

Αφιέρωμα στον Τζ. Μ. Κουτσί

 

Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο «Book Press» οργανώνουν αφιέρωμα στον Νοτιοαφρικανό νομπελίστα συγγραφέα ΤΖ. Μ. Κουτσί, σήμερα στις 20.00, στον Πολυχώρο των εκδόσεων (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Ομιλητές: Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας, Γιώργος Λαμπράκος, συγγραφέας-μεταφραστής, Σταυρούλα Σκαλίδη, συγγραφέας-δημοσιογράφος, Μίλτος Φραγκόπουλος, συγγραφέας, μεταφραστής, ιστορικός τέχνης.

 

………………………………………

 

H Πατρίσια Φιλντ στο Outview Festival

 

Το Outview Film Festival κλείνει oκτώ χρόνια παρουσίας και επιστρέφει στο Γκάζι και συγκεκριμένα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, τηλ. 2103609695) μέχρι τις 25 Μαΐου, με 11 ημέρες queer κινηματογράφου. Σήμερα, στις 22.00, στην Αίθουσα 1, θα προβληθεί η ταινία «Τhe Little House That Could» (2013, 90΄) του Μαρς Ρόμπετζ, όπου θα παραβρεθεί και η σχεδιάστρια, Πατρίσια Φίλντ, γνωστή όχι μόνο για τη συμμετοχή της στη σειρά Sex and the City, αλλά και στη στήριξή της στην γκέι κοινότητα. Η ταινία μιλάει για την ιστορία του «Οίκου της Φιλντ», που έχει αλλάξει τον κόσμο της μουσικής, της μόδας και ταυτόχρονα αυτόν της «ψευτοηθικής» και του κοινωνικού και συναισθηματικού αποκλεισμού. Θα προηγηθεί στις 20.15 η προβολή της ταινίας «Hot Guys With Guns» (Νταγκ Σπίρμαν, 2013), ενώ στην Αίθουσα 2, θα προβληθούν: 18.15 «Out In The Dark» (Μάικλ Μάγερ, 2012), 20.15 «Queer Artivism» (Μάσα Ζία Λέναρντιτς, Αννα Βούτε, 2013), 22.15 «Off Road» (Ελίζα Αμορούσο, 2013). Είσ.: € 5, 8 (ημέρας), 50 (διαρκείας).

 

………………………………………

 

Ο πολιτισμός του πλεκτού

 

Οι εκδόσεις «Κίχλη» παρουσιάζουν το τελευταίο βιβλίο της Κατερίνας Σχινά, «Καλή και ανάποδη – Ο πολιτισμός του πλεκτού», σήμερα στις 20.00, στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32, τηλ. 2103388054). Θα μιλήσουν: Μαρία Στασινοπούλου, κριτικός λογοτεχνίας, συγγραφέας, και ο Ηλίας Κανέλλης, δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «The Books’ Journal».

 

……………………………………….

 

Με την υπογραφή του Μίκη

 

 

Στον «Σταυρό του Νότου»(Φραντζή & Θαρύπου 35-37, τηλ. 2109226975) θα βρεθεί η Φωτεινή Δάρρα σήμερα στις 21.30, για να τραγουδήσει Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης, στα 88 του χρόνια, δημιουργεί ξανά δύο δίσκους που φέρουν την υπογραφή του.

 

Ο λόγος για το remake του «Επιβάτη» και του «Ραντάρ». Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ραδιοσταθμού 105,5 Στο Κόκκινο, με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και του Οθωνα Μεταξά. Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

 

Scroll to top