giatros-moriaki-viologia

20/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνα για τη χρήση των κινητών στα παιδιά

Ερευνητές θα μελετήσουν τους κινδύνους από τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε 2.500 παιδιά στη Βρετανία. Η εν λόγω έρευνα θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα κρατήσει τρία χρόνια αποτελώντας τη μεγαλύτερη έρευνα στον κόσμο.
      Pin It

Η έρευνα πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί αν η χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων ηλεκτρονικών συσκευών είναι βλαβερή για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών ηλικίας από 11 ως 12 ετών.
Θα διεξαχθεί από το Σεπτέμβριο και για τρία χρόνια, από Βρετανούς επιστήμονες με υπεύθυνο τον καθηγητή Πάτρικ Χάγκαρντ.
Περισσότερα από 160 Λύκεια των προαστίων του Λονδίνου θα λάβουν αυτές τις ημέρες πρόσκληση να εγγράψουν τους μαθητές τους ώστε να συμμετάσχουν στην έρευνα.
Περίπου 2.500 παιδιά θα παρακολουθούνται από τους υπεύθυνους της Έρευνας για τη Γνωστική Λειτουργία, τους Εφήβους και τα Κινητά Τηλέφωνα (Study of cognition, adolescents and mobile phones, SCAMP) καθώς και από ερευνητές του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College London).
Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αντιστοιχεί στην είσοδο των παιδιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ποσοστό τους που κατέχει κινητό τηλέφωνο στην ηλικία αυτή φθάνει το 70%, ενώ αυξάνεται όσο τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία.
Πάντως η σχέση ανάμεσα στον καρκίνο του εγκεφάλου και τη χρήση του κινητού παραμένει υπό συζήτηση ανά τον κόσμο.
Οι ερευνητές θα επικεντρώσουν την εργασία τους στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη ή ακόμη η συγκέντρωση.
Θα θέσουν επίσης ερωτήματα σε γονείς και παιδιά σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τις ταμπλέτες, και θα αναλύσουν τα δεδομένα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top