serbia

21/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανείς καταστροφές στα κεντρικά Βαλκάνια

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 70.000 απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές. Χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό και νερό.
      Pin It

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, ευχαρίστησε τα κράτη-μέλη του Οργανισμού για την άμεση ανταπόκριση στην καταστροφή που προκλήθηκε από τις πλημμύρες στα Βαλκάνια και πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ είναι έτοιμος για την αποστολή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας, εφ' όσον ζητηθεί.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για τους πληγέντες που έχουν άμεση ανάγκη από πόσιμο νερό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ, Ελίζαμπετ Μπιρς, ανακοίνωσε από τη Γενεύη ότι η υπηρεσία κατάφερε να αρχίσει επιχειρήσεις στα κράτη των Βαλκανίων σε χρονικό διάστημα 36 ωρών από την έναρξη των πλημμυρών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα αποστείλει στις τρεις χώρες ειδικούς για το νερό και την υγιεινή, οι οποίοι θα καταρτίσουν σχέδια και θα δίνουν συμβουλές για τις διαδικασίες υγείας που πρέπει να ακολουθηθούν, όταν οι κάτοικοι επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top