21/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Στα Σφακιά και τα χωριά
Στη νότια ακτογραμμή της Ευρώπης, στα όμορφα χωριά των Σφακίων εστιάζει ο ALPHA με την αποψινή εκπομπή «60’ Ελλάδα» (24.00). Ο Νίκος Μάνεσης βολτάρει σε Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Χώρα Σφακίων αλλά και Αγιο Παύλο, παραλία Λιβανιανών, Μάρμαρα στον κόλπο του Φοίνικα, Γλυκά Νερά πριν από το λιμάνι της Χώρας. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τη θαλάσσια διαδρομή του πλωτού ασθενοφόρου που σώζει ζωές τον χειμώνα. Η ξενάγηση στο φαράγγι της Σαμαριάς ξεκινά πρώτα από το παλιό έρημο χωριό στην Αγία Ρουμέλη. Το 1950, τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα σπίτια και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να τα χτίσουν μακριά από την έξοδο του φαραγγιού. Ο δημοσιογράφος με το τηλεοπτικό συνεργείο ακολουθούν τη σπηλαιολογική ορειβατική ομάδα Χανίων στην πολύωρη κατάβαση του φαραγγιού της Συκιάς, κοντά στο χωριό Ροδάκινο. Καταγράφει επίσης βραχογραφίες που χρονολογούνται ακόμα και από το 5000 π.Χ, στην περιοχή Σκορδαλάκια. Ενα σπηλαιώδες κοίλωμα στο χωράφι ενός αγρότη…
«Ιστορίες γης» στον ΣΚΑΪ
Αλλη μια νέα εκπομπή θα κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την 1η Ιουνίου. Πρόκειται για τις «Ιστορίες γης» με τον Ανδρέα Μπαρμπούτση που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 13.15. Ιστορίες από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων που παρά τις αντιξοότητες δεν δείλιασαν, δεν το έβαλαν κάτω, πήραν το ρίσκο και ανέπτυξαν νέα επιχειρηματικότητα, ανέδειξαν ανεκμετάλλευτα κομμάτια ελληνικής γης, αναγέννησαν τα τοπικά προϊόντα και συνέβαλαν στη δημιουργία μιας νέας εικόνας τόπου η οποία θα αποτελέσει τη βάση για ένα νέο ξεκίνημα και ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Στο πρώτο επεισόδιο, η εκπομπή θα επισκεφτεί έναν σκηνοθέτη που ολόκληρη η Ελλάδα τον έμαθε από τις τηλεοπτικές σειρές που σημείωναν τεράστια επιτυχία στην εποχή τους. Τα τελευταία χρόνια όμως τα καταφέρνει εξίσου καλά σε έναν ακόμα δύσκολο ρόλο, αυτόν του βιολογικού καλλιεργητή της ελιάς και των κηπευτικών.

 

Ερευνα στο STAR
«Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» είναι ο τίτλος της πέμπτης έρευνας του Τάσου Τέλλογλου στο STAR την επόμενη Τρίτη (27/5) στις 23.45. Η κυβέρνηση τους ονομάζει «εθνικούς πρωταθλητές», τα… διαμάντια της ελληνικής εξαγωγικής οικονομίας. Τις επιχειρήσεις επάνω στις οποίες θα στηριχθεί η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Τους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα ερευνών του STAR έβαλε στο μικροσκόπιό της τις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, τους πρωταθλητές στην εξαγωγή τροφίμων της χώρας, που έχουν συσσωρεύσει χρέη 600 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν σταματήσει από το 2013 να εξυπηρετούν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Η κατάσταση αυτή είναι ενδεικτική μιας σειράς δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, οι επιχειρήσεις των οποίων είναι υπερχρεωμένες στις τράπεζες. Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος συνομιλούν με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου, με κυβερνητικούς παράγοντες, με στελέχη των τραπεζών που τους δάνεισαν αλλά και της Τραπέζης της Ελλάδος και εξετάζουν τρόπους «σωτηρίας» τους.

Scroll to top