Venizelos-omologiouxoi

21/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Βενιζέλος: «Να συστρατευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις κατά της Χρυσής Αυγής»

Αδιανόητο τυχόν άμεσο ή έμμεσο φλερτ με τη Χρυσή Αυγή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική προεκλογική ομιλία της Ελιάς. Ένταση και προσαγωγές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του .
      Pin It

Συστράτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις κατά της Χρυσής Αυγής, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκδήλωσης της Ελιάς στο Μουσείο Μπενάκη.

«Τους καλούμε να συστρατευθούν στον αγώνα κατά των ναζιστών της Χρυσής Αυγής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, για να συμπληρώσει: «Απαγορεύεται κάθε έμμεσο ή άμεσο φλέρτ με αυτούς… Να ενώσουμε ξανά την κοινωνία ας κινητοποιηθούμε όλοι για τον τόπο, ας αγωνιστούμε να ανακόψουμε τον φασισμό».

 

«Από την καλύτερη αφετηρία…»

«Μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από την καλύτερη δυνατή αφετηρία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου, τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης είναι συγκεντρωμένες, χωρίς αποκλεισμούς, παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις, γιατί η καρδιά της παράταξης είναι ζωντανή. Όταν η ιστορία είναι παρούσα, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι η δημοκρατική παράταξη που σηκώνει το βάρος και κερδίζει το δημοκρατικό και εθνικό στοίχημα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το Κίνημα σεβάστηκε τις τοπικές κοινωνίες και στήριξε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, χωρίς χρίσματα και κομματικές ταμπέλες.

Αντίθετα, είπε, τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων. Εκεί, πρόσθεσε, το δίλημμα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

 

Αντιδράσεις και προσαγωγές 

Ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη, όπου διεξαγόταν η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Ελιάς. Η ένταση κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με ομάδα μικρομολογιούχων να φωνάζουν εναντίον του, κατηγορώντας τον πως εξαιτίας του έχασαν τα χρήματά τους, εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας ασφαλείας, η οποία απομάκρυνε από το αίθριο του Μουσείου, όσους φώναζαν έντονα κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, οι αρχές προχώρησαν και σε 14 προσαγωγές ατόμων, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

 

 

Κουίκ: «Αντί να συλλάβουν τους κλέφτες…»

Σε δήλωση για τις προσαγωγές προέβη ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλώνων, Τέρενς Κουίκ. Όπως σημείωσε, «αντί να συλλάβουν αυτούς που εξαπάτησαν και έκλεψαν τα λεφτά των μικροομολογιούχων, προσαγάγουν εκείνους που ζητούσαν τα λεφτά που τους «κούρεψαν» και είχαν κερδίσει με το βιος πολλών δεκαετιών. Ο χαρακτηρισμός «φασίζουσα νοοτροπία», που εκστόμισε εναντίον τους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζει τον ίδιο και τη συγκυβέρνησή του».

 

efsyn.gr

Scroll to top