Boutaris

21/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Μπουτάρη «ψηφίζει» η Ελεάννα Ιωαννίδου

H επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης τη δική της επιλογή... ως «το μικρότερο κακό».
      Pin It

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Προσωπικά ψηφίζω Μπουτάρη…». Αν και τόνισε ότι δεν δίνει γραμμή στους ψηφοφόρους της για την Κυριακή, η επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων, Ελεάννα Ιωαννίδου, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης τη δική της επιλογή… ως «το μικρότερο κακό».

«Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν το μικρότερο κακό, για να μην αποφασίσει άλλος για εμάς. Ναι στη συμμετοχή των πολιτών στον δεύτερο γύρο, αν και διαφωνούμε με τη λογική του δεύτερου γύρου. Προερχόμαστε από την Πρωτοβουλία, συμμετείχαμε στην ίδρυσή της το 2005. Θα τους ψηφίσω για όσους είναι ακόμη εκεί και παλεύουν για τις ιδέες που μοιραστήκαμε τότε. Ψηφίζω Μπουτάρη, αλλά δεν καλώ απαραιτήτως να κάνουν το ίδιο με μένα όλοι οι ψηφοφόροι μας. Να πάνε όμως να ψηφίσουν» είπε.

Σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, «το ανησυχητικό είναι η Χρυσή Αυγή», που πλέον θα εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης από τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ξανακερδηθεί η δημοκρατία στην πόλη».

Η κ. Ιωαννίδου ανέλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων που αντιτίθενται στον φασισμό και τον ρατσισμό, με σκοπό να ξεκινήσει μια ευρεία διαβούλευση προκειμένου να συζητηθούν οι τρόποι αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία. Μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί οι Γιάννης Μπουτάρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Μάκης Στεργίου, Γιώργος Ρακάς, ενώ δεν έχουν απαντήσει οι Σταύρος Καλαφάτης και Γιάννης Δελής, όπως ανέφερε.

Αξιοσημείωτη η πρωτοβουλία του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, που ανέλαβε να καλέσει σε ευρεία διαβούλευση τους επικεφαλής των παρατάξεων με θέμα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

efsyn.gr

Scroll to top