metro taipei

22/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Προφυλακίστηκε ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Ταϊπέι

Ο 21χρονος φοιτητής, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 21 που επέβαιναν σε συρμό του μετρό, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή.
      Pin It

Ύστερα από 12ωρη ανάκριση από την αστυνομία και τους εισαγγελείς, ο Τσενγκ μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Ταϊπέι, το οποίο αποφάσισε υπέρ της προφυλάκισής του προκειμένου να μην εγκαταλείψει τη χώρα. Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε ανεβάσει αρκετά μηνύματα στη σελίδα του στο facebook, μεταξύ των οποίων και ένα όπου ανέφερε ότι πρόκειται να κάνει κάτι μεγάλο και μάλιστα τον είχαν παραπέμψει σε ψυχολόγο, τον οποίο και επισκέφθηκε.

Εναντίον του Τσενγκ ενδεχομένως να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για απειλή προς την κοινωνία. Μάλιστα, ο δράστης δεν έχει προσλάβει δικηγόρο και απάντησε στις ερωτήσεις με πλήρη διαύγεια.

Τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους σταθμούς του υπογείου στην Ταϊπέι είναι ενισχυμένα. Ογδόντα αστυνομικοί προστέθηκαν στη δύναμη των 135 ανδρών ασφαλείας του μετρό, το οποίο καθημερινά εξυπηρετεί 1,85 εκατ. επιβάτες.

Η επίθεση σημειώθηκε μέσα σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Ναό Λόνγκσαν στον σταθμό Τζιανγκζικούι της πρωτεύουσας. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Τσενγκ είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μαχαίρι για σασίμι, με λεπίδα 30 εκατοστών, καθώς και ένα μικρότερο.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στην Ταϊπέι, μια πόλη 7,3 εκατ. κατοίκων που παρά το μέγεθός της θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής.

 

efsyn.gr 

Scroll to top