Pin It

Και ο Κ. Καραμανλής επιστρατεύτηκε τελικά προκειμένου η Ν.Δ. να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους δικούς της ψηφοφόρους στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής, καθώς ο μέγας φόβος της Συγγρού είναι η αύξηση της αποχής.

 

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, χθες από το γραφείο του, διέρρευσε ότι στους επισκέπτες που πέρασαν χθες να του ευχηθούν έλεγε: «Να στηρίξουμε την παράταξή μας. Οσο ισχυρότερη η Ν.Δ. τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η αναγκαία για τον τόπο πολιτική σταθερότητα».

 

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής ζητήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει δήλωση στήριξης της παράταξης.

 

Οι πληροφορίες θέλουν η αναφορά στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας να έγινε εσκεμμένα, καθώς ο Κ. Καραμανλής φέρεται ενοχλημένος από τη συνεχή χρήση του όρου «Νέα Ελλάδα» και τη διαφαινόμενη πρόθεση του Α. Σαμαρά να αλλάξει το όνομα της παράταξης που ίδρυσε ο θείος του.

 

Κατά τα λοιπά, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να τηρεί τις αποστάσεις του από τα πολιτικά δρώμενα, τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν βλέπει καθημερινά κόσμο κι ότι δεν ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του.

 

Συνεργάτες του έλεγαν στην «Εφ.Συν.» πως ένας από τους λόγους που προχώρησε στη χθεσινή διαρροή είναι και ότι θέλησε να δείξει ότι στηρίζει τις επιλογές Σαμαρά, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Κυριακής. Ο ίδιος, έλεγαν, προβλέψεις δεν κάνει, παρότι είναι αισιόδοξος πως η διαφορά θα είναι διαχειρίσιμη.

 

Οπως όμως και όλοι στη Ν.Δ., προβληματίστηκε με τα ποσοστά της Χ.Α. στο λεκανοπέδιο. Και ένα αποτέλεσμα με το κόμμα Μιχαλολιάκου να έχει διψήφια ποσοστά είναι κάτι που τον ανησυχεί ακόμη περισσότερο.

 

Αλίκη Μάτση

 

Scroll to top