22/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Φώτης περιμένει εξελίξεις

Στη διακαναλική συνέντευξή του, ο Φ. Κουβέλης εξάρτησε τις πρόωρες κάλπες από τη διαφορά πρώτου-δεύτερου στις ευρωεκλογές και τη λήψη νέων μέτρων. Τριγμοί στη ΔΗΜΑΡ για Ψαριανό-Οικονόμου.
      Pin It

Συνάρτηση της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. στις ευρωεκλογές και της λήψης νέων μέτρων από την κυβέρνηση, τα οποία ωστόσο παρουσίασε ως δρομολογημένα, θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων και πρόωρων εκλογών στη χώρα μετά τις 25 Μαΐου.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος απέκλεισε χθες κατηγορηματικά κάθε πιθανότητα επιστροφής του στο κυβερνητικό σχήμα, «που ασκεί μια βαθιά συντηρητική πολιτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του δεν λειτουργεί ούτε ως «δημοκρατικό άλλοθι» ούτε επιλέγει να έχει «διακοσμητικό ρόλο» σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

 

Μέσω της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο κ. Κουβέλης επιχείρησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει Κυριακής, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα «διαψεύδοντας Κασσάνδρες».

 

Πάντως, την ίδια ώρα το εσωτερικό της Αγίου Κωνσταντίνου εξακολουθούν να ταλανίζουν παραφωνίες που θολώνουν το γενικότερο στίγμα και ιδίως σε ό,τι αφορά τη στάση στον β' γύρο σε περιφέρειες και δήμους με κομβική σημασία, από όπου θα εξαχθούν βαθιά πολιτικά συμπεράσματα.

 

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις των Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου στην «Εφ.Συν.», με τις οποίες ανακοίνωσαν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και στον Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά ο κ. Οικονόμου, οι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επανήλθαν με νέες παρεμβάσεις τους, επαναλαμβάνοντας τις εκτός γραμμής προσωπικές τους αποφάσεις. Μάλιστα, ακολουθώντας τον συνάδελφό του, ο κ. Ψαριανός εξέφρασε κι εκείνος τη «συμπάθειά» του προς τον Γιάννη Μώραλη, εκτιμώντας ότι «ίσως αποδειχθεί θετικό και καλό το ότι οι παράγοντες μιας ομάδας θέλουν να διεισδύσουν στην τοπική αυτοδιοίκηση» («Παραπολιτικά» Fm).

 

«Tα όσα έπραξε ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη δήλωσή του δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που λένε οι συλλογικές μας αποφάσεις», σχολίασε χθες ο κ. Κουβέλης, «αδειάζοντας» τον Βασίλη Οικονόμου, ενώ για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ζήτησε σεβασμό στα όσα αποφασίζουν τα όργανα, προκειμένου να υπηρετείται η δημοκρατική λειτουργία. Τέλος, θέλοντας να προλάβει καταστάσεις και ενδεχόμενη μετεκλογική αμφισβήτηση, υπενθύμισε ότι εξελέγη πρόσφατα με «ποσοστό Τσαουσέσκου» και προέτρεψε όποιο στέλεχος επιθυμεί «να ζητήσει να γίνει συνέδριο».

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top