22/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Δέλλας έμεινε

Η επιρροή του Μπάγεβιτς ήταν το βασικό στήριγμα για τον «Κολοσσό», του οποίου η παραμονή ανακοινώθηκε χθες επίσημα.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Ακριβώς πριν από μία βδομάδα η «Εφ.Συν.» προανήγγειλε την παραμονή του Τραϊανού Δέλλα στην ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν, με τον χαρακτηρισμό «φαβορί» και «πρώτος στη λίστα».

 

Την εξέλιξη επικύρωσε και χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ, ύστερα από συνάντηση του Δέλλα με τον Μελισσανίδη.

 

Τώρα αν τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που προέκυψαν για τον ίδιο τον Μελισσανίδη στη διάρκεια της χρονιάς όσον αφορά τον «εκλεκτό» του πέρσι το καλοκαίρι, απαντήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, αυτό μάλλον μοιάζει απίθανο να έχει συμβεί…

 

Το ζήτημα, σε κάθε περίπτωση, είναι η τελική απόφαση. Κι αυτή είναι η στήριξη του σχεδίου, όπως ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, παρά την κακή φετινή επίδοση.

 

Προφανώς, ο Μελισσανίδης θεωρεί ότι οι φετινές εμπειρίες θα βοηθήσουν την εξέλιξη του Δέλλα, που μέσα στη σεζόν που τελειώνει έδειξε χτυπητές αδυναμίες σχεδόν σε όλους τους καθοριστικούς τομείς για την επιτυχία ενός προπονητή.

 

Είτε μιλάμε για την ατομική εξέλιξη παικτών είτε για τη συνολική εικόνα της ομάδας, ακόμη και θέματα νοοτροπίας ή διαχείρισης κρίσεων έστω και επιπέδου… Γ΄ Εθνικής, ο Δέλλας δεν τα πήγε καλά. Το πιο περίεργο είναι ότι σ’ αυτό συμφωνούν όλοι όσοι έχουν λόγο και ρόλο στην ΑΕΚ, ακόμη κι αν αναμφισβήτητα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Μελισσανίδης, από τον οποίο ξεκίνησε και εξελίχθηκε μέσα στη σεζόν το «μένει – φεύγει ο Δέλλας».

 

Κόντρα λοιπόν σε όλα αυτά, ο προπονητής μένει. Και για να λέμε την αλήθεια, αν υπάρχει ένας άνθρωπος τον οποίο πρέπει να ευχαριστήσει για την επιρροή που άσκησε σε αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα επίμονα, αυτός είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 

Ο Ντούσκο… έδωσε ρέστα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ειδικά προς το τέλος, προκειμένου να πείσει τον Μελισσανίδη ότι πρέπει να συνεχίσουν όπως αποφάσισαν πέρσι, οπότε ο Δέλλας να έχει την ευκαιρία να δοκιμαστεί στα δύσκολα. Και ο Λυμπερόπουλος φυσικά τον υποστήριξε, αλλά ο Μελισσανίδης τη θετική του γνώμη τη θεωρούσε δεδομένη. Αντίθετα, έδινε πολύ μεγαλύτερη σημασία στην άποψη του Μπάγεβιτς.

 

Scroll to top