22/05/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αχώνευτες οι… συγχωνεύσεις

Γονείς και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας για την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, για τις χαμένες οργανικές θέσεις και για τη δημιουργία πολυάριθμων σχολικών τμημάτων.
      Pin It

Η υποβόσκουσα οργή του κόσμου για τις καταστροφικές για την Παιδεία συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων πήρε σάρκα και οστά στις χθεσινές μαζικές κινητοποιήσεις τόσο έξω από το υπουργείο Παιδείας όσο και στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ έξω από το υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν γονείς και εκπαιδευτικοί από πολλές περιοχές της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για το διευρυμένο ωράριο που έχει αποτέλεσμα την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου, για τον μεγάλο αριθμό χαμένων οργανικών θέσεων και για τη δημιουργία πολυάριθμων και δυσλειτουργικών τμημάτων που φέρει μαζί της η εφαρμογή των συγχωνεύσεων.

 

Παρά το αίτημα της επιτροπής για συνάντηση με τον υπουργό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος συμφώνησε να τους συναντήσει την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να συζητήσουν επί του θέματος. «Φαίνεται ότι επιμένουν να υλοποιήσουν την πολιτική των συγχωνεύσεων που εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, όπως αυτές προβλέπονται από τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα.

 

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελούν οι 1.600 συγχωνεύσεις που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014 και η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού για την Παιδεία κάτω του 2% του ΑΕΠ το 2018» μας λέει ο Θέμης Κοτσυφάκης, πρόεδρος της ΟΛΜΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί πριν διαλυθεί το δημόσιο σχολείο και η δημόσια εκπαίδευση».

 

Την ίδια ώρα, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ζωγράφου και οι μαζικοί φορείς της εκπαίδευσης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, όπου ολιγομελής επιτροπή συναντήθηκε με τον Δημήτρη Γκίνη, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής.

 

Ο κ. Γκίνης τούς ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση, ενώ αρνήθηκε την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων που προ ημερών έκαναν λόγο για συγκεκριμένες συγχωνεύσεις σχολείων. Τόνισε ότι στόχος είναι να συγχωνευτούν τα σχολεία που προαυλίζονται σε κοινή αυλή, ενώ δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να γίνουν συγχωνεύσεις στις περιπτώσεις που οι μαθητές θα ξεπερνούν τους 300, καθώς και ότι δεν θα υπάρξουν τμήματα με πάνω από 25 παιδιά.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top