renzimatteo

22/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Ιταλία

«Θα παραιτηθώ μόνο αν δεν με αφήσουν να ολοκληρώσω τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της Γερουσίας, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας.
      Pin It

Ο Ματέο Ρέντσι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία σε περίπτωση μη ευνοϊκού εκλογικού αποτελέσματος για το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, του οποίου ηγείται, στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Σε μήνυμά του twitter και ενώ απομένουν ώρες στην προεκλογική εκστρατεία, ο 39χρονος Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι γίνεται σύγκρουση: «Eίναι ο θυμός εναντίον της ελπίδας, η διαμαρτυρία εναντίον της πρότασης, οι ύβρεις εναντίον των ιδεών».

Από την πλευρά του ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι «οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν, πιθανότατα, σε περίπου ένα χρόνο. Εκτός βέβαια αν έχουμε δραματικές εξελίξεις, όπως την υπερίσχυση του Μπέπε Γκρίλο στις ευρωεκλογές της Κυριακής».

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλωρεντία σημείωσε ότι «θα κερδίσουμε με μεγάλη άνεση τις ευρωεκλογές. Θέλω να δω τι θα κάνουν, αν θα προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία ή αν θα καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν».

efsyn.gr

Scroll to top