petrelaio-thalassa

22/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ρύπανση από ανεφοδιασμό πετρελαίου στο λιμάνι του Πειραιά

Ποσότητα πετρελαίου διέρρευσε από πλοίο στη θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση 380 τετραγωνικών μέτρων .
      Pin It

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στην ακτή Ξαβερίου στο λιμάνι του Πειραιά, κατά τη διάρκεια πετρέλευσης (ανεφοδιασμό πετρελαίου) του πρυμνοδετημένου επιβατηγού-οχηματαγωγού «Σοφοκλής Βενιζέλος» από το δεξαμενόπλοιο «Αλεξάνδρα Τζι».

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς πετρελαίου, παρατηρήθηκε διαρροή στο σταθμό πετρέλευσης του επιβατηγού με αποτέλεσμα ποσότητα πετρελαίου να διαρρεύσει μέσα στο γκαράζ και από εκεί στη θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση 380 τετραγωνικών μέτρων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό του Λιμενικού και κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος της Λιμενικής Αρχής, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του πετρελαίου. Ταυτόχρονα, από τον πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος ανελήφθησαν ενέργειες απορρύπανσης και ειδοποιήθηκε ιδιωτική εταιρεία για βοήθεια. Επίσης ενημερώθηκε ο νηογνώμονας που παρακολουθεί το πλοίο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α'  μηχανικός του επιβατηγού.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

efsyn.gr

Scroll to top