syriza-tsipras-kentriki-epitropi

23/05/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Τσίπρας: «Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση»

«Δεν μας αξίζει ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια. Δεν μας αξίζει το καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Ηράκλειο .
      Pin It

«Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Δεν μας αξίζει ο ολοκληρωτισμός της υποταγής στο Βερολίνο και στα μνημόνια. Δεν μας αξίζει το καθεστώς του φόβου, του ζόφου, της ανεργίας, της αγριότητας και της καταστροφής. Δεν μας αξίζει η Ελλάδα της κλεπτοκρατίας, της τραπεζοκρατίας, της εκφυλισμένης ελίτ που ελέγχει την οικονομία και την εξουσία χρόνια τώρα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική ομιλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Ηράκλειο της Κρήτης, λίγες ώρες πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε εκ νέου για «δημοψήφισμα», τονίζοντας: «Είναι η αποφασιστική αναμέτρηση. Είναι δημοψήφισμα για τη ζωή. Είναι η ιστορική ευκαιρία. Που ο ελληνικός λαός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου: «Η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα. Και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους κυρίας Μέρκελ και του κου Σόιμπλε. Η Ελλάδα των Κανών, που η Μέρκελ, ο Γιούνγκερ, ο Σόιμπλε και ο Μπαρόζο, αποφάσιζαν και διόριζαν κυβερνήσεις, πέρασε ανεπιστρεπτί…»

»Δεν ντρέπεται ο πρωθυπουργός που αφού έπαιξε τον Διγενή στο Ζάππειο, ζήτησε δημοσίως συγνώμη για τις αμαρτίες του από την κυρία Μέρκελ. Δεν ντρέπεται που αφού εξαπάτησε το λαό ότι θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας. Χωρίς να διαπραγματευτεί ούτε ένα κόμμα, μια τελεία, ένα σημείο στίξης. Δεν ντρέπεται τώρα, σήμερα, μετά την καταστροφή που έχει προκαλέσει, να υπόσχεται θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, ιστορίες επιτυχίας. Να υπόσχεται παντεσπάνι, σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.»

»Και ο εταίρος του, ο κύριος Βενιζέλος, δεν ντρέπεται που ξέχασε όλα τα συνθήματα. Όλες τις υποσχέσεις. Όλο τον κόσμο που πίστεψε στο κόμμα του. Τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ομολογιούχους, τους μη προνομιούχους. Και έγινε μέγας αυλάρχης στην αυλή του Σαμαρά. Ακόλουθος της ακροδεξιάς, συνεργός στην ύβρη κατά του ελληνικού λαού.»

Ο κ. Τσίπρας, αφού επανέλαβε «για χιλιοστή φορά ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος», απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Ελλάδας: «Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το αν ήταν δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι. Σε αυτές τις εκλογές να ενώσουν τη φωνή, την αγωνία, την ελπίδα τους, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για την ζωή τους ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των παιδιών τους. ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα…».

efsyn.gr

Scroll to top